IMENOVAO SVOG NASLJEDNIKA / Steve Jobs zbog zdravlja napustio Apple

Legenda Silicijske doline objavio je kako odlazi s mjesta glavnog izvršnog direktora Applea te je imenovao svog nasljednika.

25.8.2011.
10:09
VOYO logo

Steve Jobs u srijedu je podnio ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora Applea, čime je završila njegova 14-godišnja vladavina tehnologijskim divom i jednom od najvećih svjetskih korporacija.

Dionice Applea zaronile su čak 7 posto nakon što je suosnivač i 55-godišnji karizmatični čelnik tvrtke objavio da će ga na mjestu glavnog izvršnog direktora zamijeniti dugogodišnji suradnik i njegova desna ruka Tim Cook.

Jobs boluje od raka gušterače, a od sredine siječnja ove godine je na bolovanju i liječenju. Prema navodima liječnika, bolest je u terminalnoj fazi. U ožujku se nakratko vratio na posao kako bi predstavio najnoviju verziju iPada, a kasnije kako bi nazočio večeri koju je za tehnologijske moćnike iz Silicijske doline priredio američki predsjednik Barack Obama.

Svojom mršavom pojavom izazivao je pitanja o svom zdravlju i sposobnosti da i dalje vodi Apple.

Analitičari ne očekuju da će Jobsova ostavka, koja se već dulje vrijeme očekivala, ugroziti izlazak na tržište novih Appleovih proizvoda, uključujući i eventualno novog iPhonea u rujnu i iPada u 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo