konzervativci i reformisti / Ruža Tomašić u konzervativnoj grupaciji u EU parlamentu

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska eurozastupnica i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić postala je članica političke grupacije Europskih konzervativaca i reformista (ECR) u Europskom parlamentu koja ima 55 članova iz 10 zemalja članica.

10.6.2013.
7:41
PIXSELL
VOYO logo

Ruža Tomašić će od 1. srpnja biti 56-ta članica ECR-a i predsjednica hrvatske delegacije u toj političkoj grupaciji, priopćio je večeras HSP AS.

ECR grupa osnovana je 2009. te po brojnosti čini petu snagu u Europskom parlamentu (nakon Europske pučke stranke, Saveza socijalista i demokrata, Europske liberalne, demokratske i reformističke stranke i Zelenih).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruža Tomašić postala je punopravni član Odbora za zapošljavanje i socijalnu politiku, a ta politička grupa ulaže intenzivne napore da postane i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj te članica Delegacije za Kanadu, napominje se u priopćenju.

Predsjednik ECR-a je Martin Callanan iz Britanske konzervativne stranke, koja je sa 26 članova najbrojnija stranka u toj političkoj grupaciji. Uz Konzervativnu stranku, najviše članova dolazi iz češke Građanske demokratske stranke, njih devetero, koliko ih dolazi i iz poljske stranke PiS (Pravo i Pravda).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa je pod nazivom Europski demokrati do 2009. bila povezana trajnom koalicijom s Europskom pučkom strankom, kada su se od nje odvojili kako bi lakše i dosljednije provodili svoju ne-federalnu viziju daljnjeg razvoja Europske unije. Osnovni principi na kojima Europski konzervativci i reformisti baziraju svoj program su, među ostalim, eurorealizam, sloboda i pravednost, obitelj kao osnova i temelj svih društvenih vrijednosti, suvereni integritet nacionalne države te zaustavljanje rasta nepotrebne birokracije, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo