POLICIJA UpaLA i na Taksim / Turski policajac upucao prosvjednika u glavu?!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Dosad je u prosvjedima ozlijeđeno najmanje 5000 ljudi, dok službena statistika pokazuje da su četiri poginule. Ipak, nevladine organizacije u Turskoj i prosvjednici tvrde da je broj smrtno stradalih veći..

11.6.2013.
11:50
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Više desetaka policajaca preuzelo je u utorak kontrolu na trgu Taksim, sjedištu pokreta prosvjeda protiv vlade koja potresa Tursku već 12 dana, javlja AFP.

Nakon 7,30 sati po lokalnom vremenu snage reda uz oklopna vodila i vodene topove zauzele su barikade na avenijama koje vode da trga i tjerale prosvjednike uz pomoć suzavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurnjava za prosvjednicima nastavila se do prijepodneva.

Guverner Istanbula Huseyin Avni Mutlu ustvrdio je da svrha operacije nije protjerivanje prosvjednika iz parka, već uklanjanje transparenata i crteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijsko preuzimanje trga Taskim događa se dan nakon što je predsjednik vlade Recep Tayip Erdogan najavio da će se u srijedu susresti s predstavnicima prosvjednika.

Policija suzavcem rastjerala prosvjednike u središtu Ankare

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Turska policija rastjerala je u ponedjeljak kasno navečer uz pomoć suzavca više stotina prosvjednika u središtu Ankare, jedanaestog dana prosvjeda protiv turskog režima, javila je agencija AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je preplavila ulicu Tunali Hilmi, pa su vlasnici restorana bili prisiljeni zatvoriti svoje objekte.

Nešto ranije, zamjenik premijera Bulent Arinc rekao je da će premijer Recep Tayyip Erdogan razgovarati u srijedu s predstavnicima prosvjednika koji već 11 dana traže njegovu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demonstranti ne planiraju odustati od svojih zahtjeva, a premijer ih je upozorio da će "platiti cijenu", te da vlada ima "granicu" strpljenja.

Antivladini prosvjedi počeli su kada je policija prije 10 dana upotrijebila suzavac i vodene topove kako bi rastjerala demonstrante koji su prosvjedovali zbog planova o gradnji u središnjem parku u Istanbulu. To se u međuvremenu pretvorilo u antivladine prosvjede širom zemlje, najteže u posljednjih nekoliko desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražuje se pucnjava koja se dogodila tijekom jučerašnjeg prosvjeda u Ankari. Policija je, naime, otvorila vatru na prosvjednike, pri čemu je jedan od njih, 27-godišnji Ethem Sarısülük, ozlijeđen i nalazi se u bolnici u kritičnom stanju.

Na snimkama koje su se pojavile na YouTubeu prikazuje se policajac koji u jednom trenutku odguruje prosvjednika. U jednom trenutku u skupinu ljudi ispaljuje metak, nakon čega bježi s mjesta događaja. Ozlijeđeni muškarac ostao je ležati na tlu, okružen uznemirenim prosvjednicima.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo