ZADNJE BORBE U 3 UJUTRO / Nakon 20 sati sukoba na Taksimu nastupio prividan mir

Image
Foto: Facebook

Policija je posljednje sukobe s prosvjednicima vodila oko 3 sata ujutro na ulicama koje vode prema trgu Taksim, koji je od 31. svibnja središnje mjesto u Istanbulu na kojem se prosvjeduje protiv premijera Erdogana.

12.6.2013.
9:27
Facebook
VOYO logo

Nakon 20 sati sukoba policije i prosvjednika prividan mir se u srijedu ujutro vratio na trgu Taksim u središtu Istanbula.

Policija je zadnje sukobe s prosvjednicima vodila oko 3 sata ujutro na ulicama koje vode prema trgu, uporištu oporbe premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu od 31. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto prije 5 sati, dok se sa minareta čuo poziv na molitvu u ulicama koje vode prema Bosforu, nekoliko kamiona za čišćenje završavalo je skupljanje limenki suzavca, krhotina i ostataka barikada koje su tijekom osam dana blokirale pristup Taksimu i parku Gezi.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Policajci i oklopna vozila okupili su se ispred kulturnog centra Ataturk, ogromne crne zgrade koju su stavili pod svoju kontrolu u utorak ujutro zauzimajući silom Taksim. U podnožju spomenika nezavisnosti, na drugoj strani trga, nekoliko policijskih postrojbi odmaralo se ili spavalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvena ulica Istiklal, poprište sukoba tijekom večeri, također je ispražnjena od prosvjednika, a prodavaonice sendvičima otvorene. Neki policajci ondje su jeli.

Nekoliko tisuća prosvjednika zauzima i dalje park Gezi. Predstavnici oporbenog pokreta trebali bi se tijekom dana susresti s Erdoganom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljena urbanizacija parka Gezi pokrenula je prosvjede i najtežu političku krizu od stupanja na vlast islamsko-konzervativne vlade u Turskoj 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo