SKOK S LITICE / Ubio se bivši južnokorejski predsjednik

Bivši predsjednik je bio pod istragom zbog korupcije od nekoliko milijuna dolara. Okolnosti smrti još se istražuju.

23.5.2009.
7:19
VOYO logo

SEUL - Bivši južnokorejski predsjednik Roh Moo-Hyun, protiv kojeg je bila pokrenuta istraga zbog korupcije u visini od nekoliko milijuna dolara, umro je u subotu nakon pada u provaliju, a najvjerojatnije je riječ o samoubojstvu, objavili su policija i bliska okolina.

"Predsjednik Roh pao je s litice. Prevezen je u bolnicu gdje su ga liječnici proglasili mrtvim po dolasku", izjavio je glasnogovornik Nacionalne policijske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo ispitujemo je li pao slučajno ili se ubio", nastavio je glasnogovornik.

No, po riječima Rohovih bliskih suradnika, nekadašnji šef države namjerno je skočio u prazno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Roh skočio je sa stijene na planini iza sela Bongha", kazao je bivši šef predsjedničkog tajništva Moon Jae-In novinarima, ističući da je preminuli ostavio obitelji kratku oproštajnu poruku najavivši samoubojstvo.

Roh (62), koji je predsjedničku dužnost obnašao od 2003. do 2008., bio je pod istragom zato što je tijekom mandata navodno primio šest milijuna američkih dolara kao mito od jednog poslovnog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik otišao je planinariti s pomoćnikom blizu doma kamo se povukao u mirovinu, u području Gimhae, blizu jugoistočne obale.

Po južnokorejskoj agenciji Yonhap, bivši predsjednik, teško ozlijeđene glave, umro je prigodom transfera iz obližnje bolnice do veće ustanove u Pusanu. Nacionalna sveučilišna bolnica u Pusanu objavila je u priopćenju da je Roh proglašen mrtvim od ozljeda glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike