policija trenira strogoću / Erdogan mijenja retoriku no prosvjednici ne odustaju

Iako je turski premijer odlučio stopirati rušenje parka Gezi i odluku prepustiti sudu, prosvjednici ne odustaju. I dalje provode noći pod otvorenim nebom. Istodobno, policija se ponovno sukobila s prosvjednicima u glavnom gradu Ankari.

15.6.2013.
17:07
VOYO logo

Koliko god da se policija trudi, prosvjednici ne odustaju. One u Ankari prošle noći je tjerala oklopnim vozilima i vodenim topovima. 30-ak je uhićenih.

A šatori i dalje okupiraju park Gezi u Istanbulu. Premijer je sinoć rekao da odluku o rušenju parka i izgradnji šoping centra prepušta sudu. No nakon cjelonoćnoh pregovora prosvjednici su jutros izdali deklaraciju da nikamo ne idu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A predstavnici ne vjeruju Erdoanu. Sjedali su s njim za pregovarački stol. Čak uz pomoć Halita Ergenča, slavnog po ulozi Sulejmana Veličanstvenog. Premijer, nakon više od dva tjedna, pomalo mijenja retoriku.

Pokret otpora počeo je kao borba protiv rušenja parka Gezi, jedne od rijetkih zelenih oaza u Istanbulu. Pretvorio se u borbu protiv vlasti i premijera za kojeg tvrde da želi islamizirati državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto misli i ova filmska redateljica koja je stigla u Split po nagradu Festivala mediteranskog filma. Živi u blizini parka, a i sama je prosvjedovala.

Traženoj slobodi još jedino može stati na kraj aktualna vlast, jer premijer na svojoj strani i dalje ima policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo