SLUČAJ ZADAR / Izudarao taksisticu jer je od kolega zatražila da ne varaju turiste

Okršaji taksista, nažalost, nisu rijetkost, a posljednji slučaj koji se dogodio u Zadru je osobito neobičan. Jedinu zadarsku taksisticu kolege su napale, jer je od njih navodno tražila da ne varaju mušterije. Doznali smo kako dočekujemo turističku sezonu i što je prvo s čim se turisti sretnu kad slete u Lijepu našu.

19.6.2013.
18:11
VOYO logo

Nervozna kolona taksista čekala je kao i svakog dana. Stigli su turisti, a prvi po redu im je navodno 12 kilometra dugu vožnju od Zemunika do Borika htio naplatiti 400 kuna. Uvrijeđeni su htjeli otići na autobus, a Ivana, tvrdi da je kolegi objasnila da mora spustiti cijenu.

"Nakon toga taj dečko je otišao na vožnju, a kad se vratio došao je do mog auta, a ja sam pričala na privatni telefon. Počeo je s psovkama, prijetnjama i uvredama. Nakon toga sam zatvorila vrata, on ih je ponovno otvorio. Nakon toga mi je rekao još psovki i pogrdnih riječi i lupio me tri puta šakom u glavu i rekao mi: Sad ćeš shvatiti", priča taksistica Ivana Brnadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je sve prijavila policiji, a epilog je bio jednak i za napadača i za pretučenu taksisticu. Na njezin užas.

"Prema objema je prekšajnom sudu u Zadru proslijeđen prekršajni prijedlog o narušavanju javnog reda i mira, a isto tako su im izrečene zabrane međusobnog približavanja i komuniciranja", rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina taksistica u Zadru svoj je obrt otvorila prije nekoliko mjeseci. Prije je i voljela dolaziti na posao, ali to se promijenilo.

"Kad dođem tamo vidim 50 istih ljudi i njihovo ponašanje koje je grozno. Vrijeđaju mene osobno, a znaju se i međusobno posvađati. Cijene su im užasne, a uz to zagrijavaju taksimetre i računaju po drugoj tarifi", kaže Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u borbi za novac, sukobi nisu rijetkost. Sjetimo se samo kako je vatreno bilo na zagrebačkim cestama u vrijeme kad je nakon preskupih monopolističkih desetljeća stigla jeftinija konkurencija. Pred Zemunikom na putnike čeka 56 taksista pa atmosfera nije užarena samo zbog vrućina.

Ovo nije bio prvi incident u kojem je ova 27-godišnjakinja sudjelovala. Prije samo mjesec i pol verbalno se sukobila s još dvojicom kolega i sve troje su završili s prijavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza, tučnjave i sto različitih tarifa prvo je što turisti o Hrvatskoj dožive kad slete na Zemunik. Prva slika o čarobnoj zemlji i nije tako bajna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo