Ispunila obećanje: Mirela Holy istupila iz SDP-a!

Što je najavljivala, to je i učinila.

21.6.2013.
13:45
VOYO logo

"Da, prije izvjesnog vremena, poslala sam dopis predsjedniku stranke, u kojem ga obavještavam da izlazim iz stranke zbog toga što ne poštujemo politike na temelju kojih smo dobili izbore, odnosno, konkretno, politiku zaštite prirode. Ostat ću zastupnica u Hrvatskom saboru zbog toga što se i dalje želim baviti politikom i podržavat ću sve one prijedloge koji će dolaziti iz Vlade, a koji će biti u skladu s politikama iz Plana 21", rekla je Mirele Holy.

Na pitanje kako je reagirao premijer Zoran Milanović, Holy je rekla da mu je bilo žao, kao što je i njoj žao što napušta SDP. Osvrnula se i na jučerašnji ručak s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmajlović: Prevladala je tvrdoglavost, a ne zdrav razum

"Razgovor je bio zbilja OK, ali ja nisam mogla prihvatiti argumente ministra, a on nije htio prihvatiti moj kompromis. Tražila sam da se ugradi obveza realizacije Nacionalne parkovne agencije do kraja mandata 2015., ali to nije bilo prihvaćeno", istaknula je bivša ministrica.

Holy se ne namjerava priključiti nekoj drugoj stranci ili Klubu zastupnika, te će do daljnjeg ostati nezavisna zastupnica. Podsjetimo, Vlada je u četvrtak odbila amandmane kojima je ona uvjetovala ostanak u SDP-u, a u kojima je tražila da se osnuje agencija za upravljanje nacionalnim parkovima. Ministar Zmajlović je novinarima u Saboru kazao kako smatra da je kod njegove sad već bivše stranačke kolegice "prevladala tvrdoglavost, a ne zdrav razum".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo