APEL JAVNOSTI / 'Donesite radnicama DTR-a ulje, brašno, šećer i prašak za rublje'

Image
Foto: Facebook/Podrška radnicama DTR-a

'Apeliramo da svi građani koji su u mogućnosti donesu pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20h, te subotom do 15h', stoji u apelu.

2.7.2013.
9:52
Facebook/Podrška radnicama DTR-a
VOYO logo

Hrvatska je jučer postala službena članica Europske unije, ali radnicama DTR-a euforija oko ulaska u EU vjerojatno malo znači. I dalje su bez plaće i na rubu egzistencije. Danas ulaze u 55. dan štrajka.

Na Facebook stranici Podrška radnicama DTR-a jučer je upućen poziv svim građankama i građanima da donacijama pomognu radnicama koje od veljače nisu dobile plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliramo da svi građani koji su u mogućnosti donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20h, te subotom do 15h", stoji u apelu.

Napominje se kako radnice nisu primile plaću od veljače 2013. i kako neke od njih trenutno žive na rubu egzistencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je tvornica dobila novog vlasnika, zbog pravnih procedura isplata plaća je nemoguća do daljnjega. Svaka obećana pomoć od grada i države je izostala", ističe se.

Na listi potrebnih namirnica nalaze se: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, sapun, šampon, gel za tuširanje, prašak za rublje itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su zamoljeni da ne donose kvarljive namirnice budući da u poslovnici ne postoji hladnjak, a prve donacije već su pristigle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo