'ŠTETI AMERIČKIM INTERESIMA' / SAD poručile ruskim vlastima: Protjerajte Snowdena!

Image
Foto: AP

'Pružanje propagandne platforme Snowdenu bilo bi u suprotnosti s dosadašnjim izjavama ruske vlade o ruskoj neutralnosti', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

12.7.2013.
21:16
AP
VOYO logo

Sjedinjene Države pozvale su u petak Rusiju da ne pruža "propagandnu platformu" bivšem suradniku američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edwardu Snowdenu dopuštajući mu da ostane na njezinu teritoriju.

"Pružanje propagandne platforme Snowdenu bilo bi u suprotnosti s dosadašnjim izjavama ruske vlade o ruskoj neutralnosti", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To također ne bi bilo u skladu s ruskim jamstvima da Moskva ne želi da Snowden nanese još štete američkim interesima", dodao je, pozivajući Rusiju da ga protjera.

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi tijekom dana telefonski razgovarati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, među ostalim i o tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama bi u rujnu trebao posjetiti Rusiju.

Snowden se već gotovo tri tjedna nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke. U petak je zatražio azil u Rusiji dok ne ode u Latinsku Ameriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo