nastavljaju se prosvjedi! / Zamrznuta imovina čelnika Muslimanskog bratstva

Image
Foto: AP

Egipatsko pravosuđe u nedjelju je odlučilo zamrznuti imovinu 14 visokih islamističkih dužnosnika, među kojima i Mohamedu Badieu, vrhovnom vođi Muslimanskog bratstva, a tisuće osoba istovremeno se okupilo u Istanbulu kako bi izrazili potporu svrgnutom predsjedniku Mohamedu Mursiju.

14.7.2013.
20:42
AP
VOYO logo

Odluka o zamrzavanju imovine koju je donio državni tužitelj Hišam Barakat, uperena je posebice protiv devet čelnika Muslimanskog bratstva, kazali su pravosudni izvori.

Donesena je u sklopu istrage nekoliko krvavih sukoba, posebice 8. srpnja, u kojima su smrtno stradale 53 osobe u Kairu. Sukobe 8. srpnja, kada su prosvjedovali pristaše svrgnutog predsjednika Mursija, Muslimansko bratstvo naziva masakrom i tvrdi da je na prosvjednike pucano dok su molili. Vojska tvrdi da je odgovorila teroristima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana kasnije izdan je uhidbeni nalog protiv vrhovnog vođe i drugih dužnosnika Muslimanskog bratstva. Optuženo je ukupno 250 ljudi.

Prosvjednici koji su se u nedjelju navečer okupili u Istanbulu skandirali su poruke potpore Mursiju. Kažu da su se okupili kako bi se "usprotivili državnom udaru i dali potporu Egiptu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo