igraju prljavo / Kako inspektori trikovima naplaćuju kazne ugostiteljima?

Image
Foto: RTL

Dubrovnikom već neko vrijeme kruže priče o inspektorima koji igraju na trikove i ne dozvoljavaju prodavačima ni sekunde vremena da im daju račune. Snimka koja potvrđuje takav način rada sada se nalazi u središnjici Porezne uprave na analizi.

15.7.2013.
15:12
RTL
VOYO logo

Porezni inspektori na dubrovačkom području pokušavaju na sve moguće načine naplatiti kazne te prisilno napuniti državnu blagajnu. U toj misiji ne prezaju ni pred čim - maskiraju se i govore bosanskim, srpskim  ili pak engleskim, glume da su pijane mušterije, itd.

Snimka s nadzorne kamere, koju u tekstu opisuje Slobodna Dalmacija, pokazuje kako se jedan inspektor koristi trikovima kako bi naplatio kaznu.

"Ponoć je i 45 minuta. U jednu od slastičarni na Stradunu ulazi muškarac od kojih 45 godina, viši, tamnokos, malo krupniji, dolazi do pulta i pruža novčanicu. Prodavačica uzima novčanicu, sprema je u kasu, a potom u kornet stavlja jednu kuglu sladoleda, dodaje još jedan kornet, budući je prvi očito pukao, te pruža sladoled gostu. Prodavačica se okreće prema kasi i ukucava račun. Dok je djevojka u okretu prema kasi, gost se okreće na peti i odlazi sa sladoledom u ruci. Prodavačica se okreće prema pultu s računom u ruci, ali od gosta ni traga, pa stavlja račun na pult, da bi ga dvije tri sekunde kasnije bacila u koš. Nakon kratkog vremena evo opet gosta sa sladoledom. U lijevoj drži sladoled, a u desnoj u visini glave značku poreznog inspektora. Dolazi sa strane pulta govori nešto djevojci, ona ga sluša pognute glave. On ulazi iza pulta, uzima mobitel, nekoga naziva i razgovara zadržavajući se u prostoru za prodavača još nekoliko minuta. U okolici i dalje nema nikoga osim jedne žene koja izvana cijeli taj prizor promatra", piše Slobodna.

Dakle, što se dogodilo? Dubrovnikom već neko vrijeme kruže priče o inspektorima koji igraju na trikove i ne dozvoljavaju prodavačima ni sekunde vremena da im daju račune.

Ova snimka, navodno vrlo dobre rezolucije, upućena je u središnjicu Porezne uprave, koja će analizirati sadržaj iste.

Iz Porezne uprave još nema komentara na pritužbe na inspektorsko ponašanje u Dubrovniku. U pisanom odgovoru naveli su da će ispitati je li se postupalo korektno, te će dakako u skladu s time odlučiti o daljnjem postupanju.

Neslužbeno, prenosi Slobodna, Porezna uprava je ipak reagirala. Kako se može saznati, u petak navečer je u Cavtatu održan tajni sastanak svih inspektora angažiranih na „dubrovačkom terenu“ sa šefovima. Razgovaralo se uglavnom o izrazito negativnim reakcijama javnosti na način njihova rada u Dubrovniku i je li potrebno dalje primjenjivati metode koje pomalo i vrijeđaju domaće poduzetnike. Što je dogovoreno, nije poznato, ali hoće li se primjena takve metodologije nastaviti, znat će se vrlo skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo