saborska statistika / Karamarko se javio za riječ u Saboru samo 4 puta!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Statistika o zastupničkoj aktivnosti u godinu i pol, preciznije do 19. lipnja, pokazuje da se najviše puta za riječ javio HDSSB-ovac Zoran Vinković – čak 756 puta. Šef oporbe Tomislav Karamarko samo se četiri puta javio za riječ.

16.7.2013.
13:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Od travnja do sredine srpnja, dakle na upravo završenoj 8. sjednici, Hrvatski sabor zasjedao je 39 dana ili 266 sati, donio 145 zakona i raspravio 197 točaka, statistika je saborskoga rada predstavljena danas novinarima.

Podijeli li se broj sati koje su zastupnici proveli u klupama s brojem točaka koje su raspravili, proizilazi da su na svaku točku potrošili 1,3 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 145 donesenih zakona, čak 81 je donesen jednoglasno.

Sabor je ove godine održao dvije sjednice, zasjedao je 64 dana, donio 205 zakona od kojih je 134 usklađeno sa zakonodavstvom EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj zakona koje su zastupnici donijeli u godinu i pol rada sedmog saborskog saziva, dakle od prosinca 2011. godine, još je impresivniji – čak 404, raspravili su ukupno 682 točke.

Ulazak u EU bio je Hrvatskoj cilj i prioritet, Sabor je na to odgovorio radom, uzvratio je predsjednik Sabora Josip Leko na novinarski upit kako tako veliki broj akata utječe na pravni sustav, institucije i građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko 'priznaje' da brzina može utjecati na neusklađenost propisa, dodaje da predstoji ozbiljan rad u tom području, te da će hrvatski pravni sustav biti pod paskom EU.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Statistika o zastupničkoj aktivnosti u godinu i pol, preciznije do 19. lipnja, pokazuje da se najviše puta za riječ javio HDSSB-ovac Zoran Vinković – čak 756 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede ga laburist Branko Vukšić (677), HDSSB-ov Boro Grubišić (510), HDZ-ovi Ivan Šuker (509) i Josip Borić (376).

HNS-ovi Petar Baranović i Srđan Gjurković sa dvjesto, odnosno 185 javljanja, najaktivniji su zastupnici vladajuće koalicije, a slijedi ih SDP-ov Šime Lučin (178).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest zastupnika na popisu je onih koji se nikad nisu javili za riječ, no većina njih u saborske je klupe sjela prije nekoliko dana, pa dakle nisu ni imali prave prilike za javljanja. Ipak, u skupini "dvanaestorice" dva su zastupnika od početka saziva – SDP-ov Josip Vuković i Željko Kerum (HGS).

Po jedno javljanje bilježe SDP-ove zastupnice Vesna Želježnjak i Ada Damjanac, po dva puta Marijan Škvarić (SDP), Marija Rapo (HDZ) i Perica Jelečević (HDZ), po tri puta nezavisni Jakša Baloević i Dragutin Glavina (HNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa samo četiri javljanja u godinu i pol začelje drže Ivan Račan (SDP) i šef najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko (HDZ).

U godinu i pol zastupnici su ukupno postavili 1360 pitanja – 183 'usmena", te 1177 u pisanom obliku. I dok SDP i HDZ kao najbrojnije stranke logično prednjače po broju usmenih upita Vladi, laburisti prednjače u pisanim upitima – od 1177 laburističkih je čak 783.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo