NEIZVJESNA SUDBINA / Dan otkaza na istoku Hrvatske: Na burzu odlazi 300 ljudi!

Na istoku zemlje crni dan za ionako slabo gospodarstvo. 200 radnica MK Slavonije zadnji put su bile za strojevima, a 105 djelatnika Bizovačkih toplica uskoro će krenuti njihovim stopama.

18.7.2013.
18:45
VOYO logo

Već drugi stečaj je otvoren i od sutra će 197 radnika nekadašnjeg osječkog tekstilnog diva, Modne konfekcije Slavonija, na burzu. Sudbina ovih žena, majki u godinama, neizvjesna je.

"Ne znaš što je gore: raditi bez plaće ili tražiti posao kojeg nema", rekla nam je radnica AntonijaFlorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IMK Slavonija dužna je 115 milijuna kuna. Nakon 70 godina, utihnule su i zadnje šivaće mašine.

"Iako je država 80-postotni vlasnik, iako je nekim drugim tvrtkama - privatnim - pomagala šakom i kapom, ali evo nažalost za MK Slavoniju očito nije bilo volje", rekao je DraženMihaljević iz Sindikata radnika u IMK Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo volje ni da se očuvaju Bizovačke toplice. Državna tvrtka s minusom od 150 milijuna kuna od danas je u stečaju.

"I nitko neće odgovarati za to, kao što nitko u ovoj državi za ništa što je ukrao nije odgovarao", kaže JosipTomljanović, konobar u Bizovačkim toplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk prekidaju sutra i odrađuju jednomjesečni otkazni rok. Medicinske sestre iz bizovačkog lječilišta, koje također rade bez plaće tri mjeseca, odahnut će jer bar više neće morati same posluživati obroke pacijentima.

Prva hrvatska termalna rivijera je u agoniji - tvrtku u deset prodaja nitko nije htio kupiti ni za kunu, a dug je veći od vrijednosti nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici se ipak nadaju. "Da ćemo s novim stečajnim upraviteljem bolje poslovati i uspješnije nego dosadašnji direktori", izjavio je predstavnik radnika u NO Bizovačkih toplica JosipTonković.

Zbog lošeg gospodarenja državnom imovinom u recesiji je još 300 radnika ostalo bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo