OLUJA POHARALA BRISBANE / Najgore nevrijeme u zadnjih 25 godina

Image

Nezapamćeno nevrijeme divljalo je australskim Brisbaneom. U pola sata palo je 80 milimetara kiše, a vodena bujica odnijela je život jednog mladića.

17.11.2008.
10:11
VOYO logo

BRISBANE - Oluja kakva se ne pamti u posljednjih četvrt stoljeća, u nedjelju se obrušila na australski Brisbane i okolicu. U samo pola sata palo je više od 80 litara kiše po četvornom metru, bilo je i leda, a vjetar je puhao brzinom od 130 kilometara na sat.

Jedan je 20-godišnjak poginuo dok je u društvu prijatelja pokušavao fotografirati divljanje oluje - odnijela ga je bujica koja se zbog jačine pljuska stvorila iznenada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštećeno je nekoliko tisuća kuća, a dio stanovništva je evakuiran zbog porušenih domova. Vjetar je iščupao brojne elektrovodove tako da je čak 230.000 kućanstava ostalo bez struje. U prekidu je i dio telefonskih linija, a voda se treba prokuhavati. Na prometnicama je zavladao kaos, ponajprije zbog porušenih stabala, ali i zbog ugaslih semafora.

"Ovo izgleda kao da je u našoj ulici eksplodirala bomba", kaže jedna stanovnica mjesta blizu Brisbanea. "Ne možemo izaći iz kuća, jer je sve puno polomljenih stabala i električnih žica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na cijelom je području proglašeno stanje prirodne katastrofe. Šefica vlade Queenslanda posljedice nevremena uspoređuje s onima ciklona Larryja, koji je to područje poharao prije dvije godine. Ukupna materijalna šteta tada je premašila 500 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo