STRAH OD TERORIZMA / SAD izdale upozorenje za putovanje Amerikancima diljem svijeta

Image
Foto: AP

State Department je u petak objavio upozorenje za svoje građane diljem svijeta da budu oprezni jer su napadi mogući 'napose na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi' te na 'Arapskom poluotoku'.

3.8.2013.
11:48
AP
VOYO logo

Dan nakon najave zatvaranja nekoliko američkih veleposlanstava zbog povećane opasnosti od napada Al Kaide, Sjedinjene Države objavile su upozorenje Amerikancima za sva putovanja u inozemstvo, a predsjednik Barack Obama naredio je poduzimanje svih potrebnih mjera zaštite, prenose agencije u subotu.

Prema riječima visokog dužnosnika Bijele kuće koji je govorio pod uvjetom da ostane neimenovan, "predsjednik je obaviješten o potencijalnoj prijetnji atentatima na Arapskom poluotoku", prenosi AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

State Department je u petak objavio upozorenje za svoje građane diljem svijeta da budu oprezni jer su napadi mogući "napose na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi" te na "Arapskom poluotoku".

"Prema sadašnjim informacijama Al Kaida i njoj srodne organizacije nastavljaju planirati terorističke napade u regiji i dalje, u razdoblju od sada do kraja kolovoza", rekao je dužnosnik, a prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da su te informacije "specifične i vjerodostojne".

Upozorenje Amerikancima za putovanja u inozemstvu isteći će 31. kolovoza, rekao je dužnosnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

State Department je u četvrtak objavio da će u nedjelju iz sigurnosnih razloga biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava u svijetu, uključivo ona u Abu Dhabiju, Bagdadu i Kairu, a u petak je i britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da će u nedjelju i ponedjeljak biti zatvoreno njegovo veleposlanstvo u Sani, glavnome gradu Jemena.

CBS News je javio da je to povezano s otkrićem da al Kaida planira akciju protiv američkih diplomatskih misija u muslimanskim državama na Bliskom istoku i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo