NEZADOVOLJNI JAKOVINOM / Seljaci u podne započinju s prosvjedima

Image
Foto: Goran Ferberzar/PIXSELL

Odluka o prosvjedima donesena je na jučerašnjem sastanku čelnika seljačkih udruga u Zagrebu, a glavni razlog za prosvjede je ponašanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, kojeg udruge drže najodgovornijim za sadašnje stanje. Stoga traže njegovu ostavku ili smjenjivanje.

7.8.2013.
10:40
Goran Ferberzar/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić najavio je da će seljaci u 12 kontinentalnih hrvatskih županija u podne započeti s javnim prosvjedima zbog stanja u poljoprivredi koje smatraju katastrofalnim i neodrživim.

Pranjić je kazao da je odluka o prosvjedima donesena na jučerašnjem sastanku čelnika seljačkih udruga u Zagrebu, a glavni razlog za prosvjede je ponašanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, kojeg udruge drže najodgovornijim za sadašnje stanje. Stoga traže njegovu ostavku ili smjenjivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo odustati ni od zahtjeva za isplatom prestaloga dijela poticaja, što može biti isplaćeno vaučerom ili vrijednosnim papirom, tražit ćemo i bolju otkupnu cijenu pšenice, jer postojeća nema veze s trgovanjem, niti s burzom", poručio je Pranjić.

Ustvrdio je da su se najveći hrvatski otkupljivači pšenice udružili i dogovorili otkupnu cijenu, što je, kako drži, kazneno djelo zbog čega su udruge USKOK-u podnijele kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da će prosvjedi početi mirnim okupljanjem pored prometnica. Ako potraju nekoliko dana, odnosno ako ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima, moguć je i odlazak traktorima u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo