PROSVJED SELJAKA / Policija čuva kuću ministra Jakovine zbog prijetnje fekalijama

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

"Nije bilo prijetnji po život i tijelo, no bilo je dojava da bi moglo doći do nekih izgreda", kazala je Hini glasnogovornica brodsko-posavske policijske uprave Kata Nujić.

9.8.2013.
15:06
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog dojava o mogućim izgredima tijekom prosvjeda seljačkih udruga policija čuva kuću ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u Bukovlju, kod Slavonskog Broda, potvrdila je glasnogovornica lokalne policije, ističući da ministar nije primio nikakve prijetnje.

"Nije bilo prijetnji po život i tijelo, no bilo je dojava da bi moglo doći do nekih izgreda", kazala je Hini glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se, međutim, doznaje da je netko od prosvjednika zaprijetio da će pred ministrovu kuću "istresti fekalije".

"Policija nadzire situaciju na cijelom terenu pa tako i u mjestu gdje je kuća ministra Jakovine, no nikakvih problema nije bilo", kazala je Nujić. Dodala je i da pred ministrovom kućom nisu specijalci, kako su objavili neki mediji, već pripadnici temeljne ili interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o uobičajenoj sigurnosnoj procjeni", pojasnila je glasnogovornica.

Ističući da dosadašnjim radom nije učinio ništa za hrvatsku poljoprivredu, seljačke udruge traže smjenu ili ostavku ministra Jakovine. Nezadovoljni što na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu nije postignut nikakav dogovor, slavonski seljaci odlučili su krenuti i u blokadu prometnica, a tvrde da se ne namjeravaju maknuti s cesta unatoč policijskim tvrdnjama da prosvjed nije najavljen na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo