SELJACI TVRDE / 'Ministar nas je primorao na blokade prometnica'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, iako drži da od toga sastanka ne treba previše očekivati

10.8.2013.
11:59
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Znamo da blokade prometnica nisu legitimne, ali na to su seljake primorali potezi ministra Jakovine, izjavio je danas, četvrtoga dana seljačkih prosvjeda predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo, ponovivši da će seljaci u blokadama ustrajati do ispunjenja zahtjeva.

U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, iako drži da od toga sastanka ne treba previše očekivati. Kazao je i kako su otvoreni i novi prosvjedni punktovi - kod Trpinje, u Vukovarsko-srijemskoj županji te na valpovačkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako komentira sinoćnju izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako blokade prometnica, pritisci i ucjene nisu legitimni, Laslo je odgovorio kako seljaci znaju da blokade nisu legitimne, ali da su ih na to primorali potezi ministra Jakovine i Ministarstva poljoprivrede. Zbog njihovih je poteza, istaknuo je, došlo do znatnog pada cijena poljoprivrednih proizvoda.

Za ministrovu izjavu kako dodatni zahtjevi za isplatom poticaja nisu realni, Laslo je ustvrdio kako ne zna zbog čega ne bi bili realni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako bi ministar reagirao kad bi mu plaća bila smanjena za 30-40 posto, a njegov zahtjev za povratom toga iznosa netko ocijenio nerealnim", poručio je Laslo.

Seljaci su započeli prosvjede 7. kolovoza, u nekoliko kontinentalnih županija, tražeći ostavku ministra Jakovine, sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem te isplatu preostalog dijela poticaja i bolju otkupnu cijenu pšenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od prosvjednika Josip Brođanac izjavio je kako seljaci nemaju drugog izbora osim blokade cesta, jer jedino tako, ustvrdio je, njihovo nezadovoljstvo dopire do Vlade.

S ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom više ne žele pregovarati, već traže sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar je neozbiljan, svaki put drugačije izjavljuje, prvo je rekao da su potpore isplaćene u stopostotnom iznosu, a u petak na sastanku je priznao da potpora nije isplaćena u prosjeku 37 posto i nudio je 22 posto u vaučerima. Znači neozbiljan je i nemamo više komentara na njegove izjave i nećemo ga više uvažavati. Tražimo i dalje sastanak s premijerom", poručio je Brođanac.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo