Moguća totalna blokada prometa / Ništa od dogovora: Seljaci nastavljaju prosvjede

Seljaci, koji već danima blokiraju prometnice diljem kontinentalne Hrvatske, poručili su nakon sastanka s ministrom Tihomirom Jakovinom te ministrom financija Slavkom Linićem da nastavljaju prosvjede.

12.8.2013.
17:16
VOYO logo

Za ispunjenje zahtjeva poljoprivrednika nema novca u državnom proračunu, ali država će im pomoći na druge načine, izvijestili su nakon današnjih višesatnih pregovora s predstavnicima poljoprivrednika ministri poljoprivrede i financija Tihomir Jakovina i Slavko Linić, dok su predstavnici seljaka najavili jačanje blokada prometnica.

Predstavnicima seljaka jasno smo dali do znanja da Vlada zbog njihovih zahtjeva neće povećavati proračunski deficit te da ne mogu očekivati osiguranje sredstava za ispunjenje svojih zahtjeva rebalansom proračuna, izjavio je ministar financija Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li rebalansa, on može biti samo "na manje", a nikako "na više", rekao je Linić.

Ministar Jakovina ustvrdio je da su obveze države prema seljacima za 2012. godinu isplaćene u cijelosti, a ove godine isplaćeno je 2,4 milijarde kuna tako da ocjene o stotinama milijuna kuna duga ne stoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će država poljoprivrednicima pomoći reprogramom postojećih obveza te novim kreditnim linijama za proljetnu sjetvu.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić kazao je kako je ministar Linić rekao da novca nema te da će se Komora za pomoć obratiti premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član stožera poljoprivrednika Zvonko Pipić najavio je da će prosvjedne blokade prometnica nakon današnjeg sastanka biti pojačane. "Idemo u totalne blokade", rekao je.

Dodao je da poljoprivrednici danas nisu uspjeli postići ni dogovor s otkupljivačima o cijeni pšenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo