LINIĆ EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS / 'Sad tek vidimo koliko su neki potkradali državni proračun!'

Veći dio prvog radnog dana nakon godišnjeg ministar Linić proveo je u Ministarstvu poljoprivrede sa seljacima ali i zaprijetio zatvaranjem popularnih meka za partijanere na Jadranu. Carpe Diem na Hvaru i vodička Hacienda uhvaćeni su u poreznim prekršajima i čeka ih pečaćenje. Da nema više nedodirljivih za RTL Danas potvrdio je ministar Linić koji se s plovidbe Jadranom vratio još uvjereniji da reda mora biti.

12.8.2013.
18:44
VOYO logo

S godišnjeg se jedva stigao vratiti, a već ga je dočekala nova žrtva Porezne uprave.

"Čini mi se da je danas zatvaranje Carpe Diema radi toga što eto nije bilo 120 kuna nego 120 tisuća kuna viška u blagajni", izjavio je Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se radi o višku ostvarenom samo u jednom danu, pa je popularni hvarski klub zasad najveće i najzvučnije ime koje je palo u borbi protiv izbjegavanja plaćanja poreza. No na njima Linić ne misli stati.

"Znate, na ovom godišnjem odmoru ostao sam iznenađen koliko ljudi želi da sve one koji nelegalno rade maknemo sa hrvatske scene. Znači da su dosad bili neumjereni u tome koliko su potkradali državni proračun, usluge obrazovanja i zdravstva a da nisu doprinosili državni proračun. Takvima konačno treba stati na kraj", rekao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se neslužbeno doznaje da su porezni inspektori već krenuli na Hvar kako bi zapečatili popularni klub, iz samog Carpe Diema tvrde suprotno.

"U ovom trenutku i Carpe Diem Beach klub i Carpe Diem Hvar rade najnormalnije kao i do sada. Trenutačno se na otoku nalazi jako velik broj domaćih i stranih gostiju i poslujemo najnormalnije", rekao nam je NenadHervatin, glasnogovornik kluba Carpe Diem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvarski klub nije ostao usamljen - porezni su inspektori posjetili i klub Hacienda kod Vodica, gdje su otkrili da se na pomoćnom ulazu u klub nisu izdavali računi za ulazak gostiju u klub. U Poreznoj upravi ne žele komentirati pojedine slučajeve, no potvrđuju da je nadzor osjetno postrožen.

"Ministarstvo financija je već prije donijelo zaključak da će sve one koji ne izdaju račune ići na kaznene odredbe posebno jer je bio jedan dug period prilagodbe od nekoliko mjeseci, u ljetnom periodu nakon svih naših upozorenja porezni su se obveznici imali vremena pripremiti i shvatiti ozbiljnost ove institucije", rekao je JosipLozančić, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da je zbilja ozbiljna, govori i činjenica da je zapečaćenih objekata ovog ljeta 600.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo