UZELI PREDAH DO PETKA / Gnjevni seljaci u RTL-u Danas odgovorili premijeru Milanoviću!

'Prometnice će opet biti blokirane. Nema popuštanja dok se ne bude pronašao kompromis', izjavio je predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.

14.8.2013.
18:35
VOYO logo

Seljaci su se povukli s ceste, ali samo privremeno, zbog blagdana Velike Gospe. U srijedu poslijepodne stožer je održao sastanak na kojemu je odlučeno što i kako dalje.

"Zaključak je da sutra na Veliku Gospu odblokiramo prometnice tamo gdje je to moguće, kako ne bismo smetali hodočasnicima. Zatim smo se dogovorili da u subotu križnim putem naših supruga i svih ljudi dobre volje idemo pješice do Zagreba kako bismo pokazali građanima stvarnost u kojem se našla hrvatska poljoprivreda", rekao je u informativnoj emisiji RTL-a 5 do 5predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je Laslo da se traktori u petak vraćaju na ceste.

"Prometnice će opet biti blokirane. Nema popuštanja dok se ne bude pronašao kompromis", izjavio je predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije, Laslo je stao i pred kamere . Odgovorio je premijeru koji poručuje da su se unaprijed znala pravila igre.

"Neka hrvatska Vlada radi 365 dana kao i seljaci i neće biti problema ni seljacima, ali niti hrvatskim građanima", poručuje Laslo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše supruge su radne žene, imaju kondiciju te mislim da će moći to izdržati.Pokazat će hrvatskoj javnosti i svijetu da su izdržljive, marljive i vrijedne, ali im taj trud i rad se treba naplatiti".

Što mislite postići u Zagrebu s obzirom da su vam poručili da novca nema?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije sve u novcu, ima i drugih metoda kojima se ovaj problem može riješiti. Imamo gnojivo, imamo kompenzaciju da se plati zakup poljoprivrednog zemljišta. Pa da se plati zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Tako bismo bez problema mogli nastaviti proizvodnju".

Što ako policija doista kreće naplaćivati kazne? Vi tvrdite da ste na rubu egzistencije pa se pitamo tko će to platiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u ovom trenutku spremni sve podnijeti. Ali zakon vrijedi za sve. Kako za nas, tako i za hrvatsku vladu koja nam je zakon dužna isplatiti poticaj za 2012. godinu".

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo