ima 24 sata / Seljaci dali ultimatum Milanoviću! Blokiraju izlaze na autoceste i granicu!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na sastanku Stožera za obranu hrvatskog sela u Retkovcima seljaci su dali ultimatum predsjedniku Vlade, Zoranu Milanoviću. Ukoliko se on odluči ne sastati s prosvjednicima, slijede radikalnije mjere.

16.8.2013.
13:58
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjem sastanku Stožera za obranu hrvatskog sela u Retkovcima, seljaci su odlučili dati ultimatum premijeru Zoranu Milanoviću da se do 18 sati očituje o sastanku s njima koji se mora održati u roku od 24 sata.

Kako doznaje RTL Danas, na sastanku je također odlučeno kako će od 16 sati blokirati izlaze na autocestu i granične prijelaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 16 sati idemo u blokadu. Do 18 sati dajemo Milanoviću rok da se očituje gdje će biti sastanak u Slavoniji ili Zagrebu. Dajemo mu rok 24 sata da organizira sastanak. Nakon toga - svi masovno idemo traktorima u Zagreb", poručio je član pregovaračkog tima Virovitičko-podravske županije .

Do sada devet županija ima punktova, a od danas postoje i tri nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo punktove na državnim cestama, magistralama, graničnim prelazima. Sve je spremno za potpuni blokadu. Imamo čak i prijedlog da nakon toga blokiramo i željeznice", dodao je Pipić.

Upitan boje li se da će ih policija spriječiti u njihovim naumima, poljoprivrednici su odgovorili: "To je naša policija. Neće valjda doći do opsadnog stanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protuzakonite su kazne od 10.000 - 30.000 kuna. Imam odvjetnik koji kaže da kazna za traktor parkiran na ceati moze biti samo manje od 1.000 kuna kazne", kazali su.

Dopredsjednik Hrvatskog saveza udruge proizvođača mlijeka, Nedjeljko Babić, istaknuo je kako je riječ o 'velikoj tragediji hrvatskog seljaka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osam mjeseci od ministra tražim podatke da kažu koje iznose premija ćemo dobiti. Naš premijer tvrdi da smo znali pravila igre, da smo znali pravila igre - danas ne bismo bili ovdje. Linića sam tražio da na stup srama stavi koliko je kome poticaja otišlo", obrazložio je Babić.

"Našoj je Vladi jedini cilj da nas ocrni pred ostatkom građana koji jedu našu hranu. Šest punih mjeseci čekamo da nam kažu koliko ćemo dobiti poticaja, do 30.06. smo čekali", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja necu prijetiti nego zadnji put molim ljude koje je izabrao narod da nađu razumjevanja, da ne budu bahati, nego da nas ozbiljnije shvate jer i mi punimo proračun", zaključio je Babić.

Predsjednik udruge zamolio je građane za razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kome da mi prodamo pšenicu koju smo pokosili, predali već u silose i onda su nam rekli cijenu. Nasa pšenica već praši preko Tihog oceana prodana po 1,8 kuna, imamo dokaze! Pa kolika je to marža trgovaca", upitao je Pranjić.

"Pozivam sve seljake i građane da se pridruže. Ovo je problem cijele države. Vlada Srbije plaća svojim seljacima otkup žita po cijeni koja pokriva troškove proizvodnje. Uništisli su svinjogojstvo, govedarstvo, mljekarstvo... Još je ostalo ratarstvo jer je hrvatsko selo za nekoga rezervirano. Nećemo to dozvoliti", naglasio je predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Seljaci su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo