POTPUNA BLOKADA / Seljačka buna na prometnicama se nastavlja

Istekao je ultimatum koji su seljaci dali premijeru Milanoviću za odgovor hoće li ih u roku od 24 sata primiti na sastanak. Nakon dogovora predstavnika svih seljačkih udruga, najavili su potpunu blokadu prometnica i graničnih prijelaza, čak možda i željezničkih pruga. Iz Vlade im je već poručeno da premijer na ultimatume neće odgovarati.

16.8.2013.
18:38
VOYO logo

Deseti dan prosvjeda seljaci su krenuli u u potpunu blokadu prometnica. Kod Županje i dalje otežavaju prijelaz preko granice s Bei Ha. Ultimatum koji su dali premijeru Milanoviću do 18h je prošao. Traže da ih u roku od 24 sata primi na sastanak.

Iz Vlade poručuju da na ultimatume ne odgovaraju. Pa će, poručuju seljaci,  traktorima u Zagreb. Prosvjedima se do sada pridružilo 9  županija - od danas Međimurska i Varaždinska. Tamo su seljaci blokirali izlaz na autocestu kod Ludbrega. Ako treba, kažu, blokirat će i autocestu. Dio njih smjestit će se na izlazu autoceste kod Đakova, a dio između Našica i Đakova.

Dio poljoprivrednika s punkta u Đakovu odlučio se preraspodijeliti. Predstavnici seljaka pozivaju i građane da im se pridruže u prosvjedima. Tvrde da su njihovo žito trgovci već prodali po višoj cijeni, nego onoj koja se sada njima nudi.

Blokade se nastavljaju, a iz policije poručuju da će na njihove mjere ovisiti o situaciji na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio seljaka pokušao je probiti granicu, a neko vrijeme nalazili su se u pograničnoj zoni te su također pokušali blokirati i alternativni pravac od granice.

Ipak, nakon intervencije policije prosvjednici su se ponovno maknuli natrag u polja te nastavili s prosvjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo