'PLAVCI' PREPRIJEČILI PUT / Ništa od blokade Zagreba: Policija zaustavila seljake!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Seljaci su zaustavljeni sedam kilometara od mjesta Čeminac. Na cesti prema Dardi seljake su dočekale blokade i dalje ne mogu proći.

18.8.2013.
12:35
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

14:22 - Policija je na razgovor pozvala predstavnika baranjskih seljaka Petra Pranjića i objasnila mu da nijednim pravcem iz Baranje seljaci ne mogu ići prema Zagrebu jer su svi blokirani. Policija je upozorila na visoke kazne koje Pranjić kao organizator prosvjeda i ostali seljaci mogu dobiti jer, po ocjeni policije, ugrožavaju promet.

Seljaci trenutno vijećaju hoće li se povući ili će nastaviti s prosvjedom na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:48 - Sedam policijskih vozila i kombija prepriječilo je prolaz baranjskim seljacima koji su u podne krenuli traktorima prema Zagrebu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seljaci su zaustavljeni sedam kilometara od mjesta Čeminac. Na cesti prema Dardi seljake su dočekale blokade i dalje ne mogu proći. Poljoprivrednici su ogorčeni i pitaju ministra Jakovinu zašto im je prepriječena cesta po kojoj voze u registriranim traktorima i koje plaćaju kao i ostali građani.

U osječkoj policiji nisu htjeli službeno reći kako će dalje tretirati seljačke prosvjede niti hoće li im naknadno omogućiti prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:18 - Baranjski poljoprvrednici su nešto prije 12 sati s 50-tak traktora krenuli u prosvjednu vožnju prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seljaci su krenuli s prosvjednog punta u baranjskom mjestu Čemincu.

Predsjednik udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić izjavio je novinarima prije polaska kolone kako je odluka o odlasku u Zagreb donesena sinoć, ustvrdivši kako poljoprivrednici trebaju ustrajati u prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pranjić očekuje da će prema Zagrebu, nakon što se priključe prosvjednici iz drugih županija, krenuti oko tisuću traktora.

Naglasio je kako nisu u pitanju samo poljoprivrednici, nego četiri i pol milijuna građana Hrvatske koji 70 posto svojih prihoda troše na prehranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

____________________________________________________________________

Iako se činilo drugačije, seljački prosvjedi ipak nisu gotovi. PetarPranjić iz udruge Baranjska brazda, koji ih predvodi, za RTL kaže: "Nema se više što čekati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baranjski poljoprivrednici su u 11.55 sati krenuli iz mjesta Čeminac na cesti Osijek - Beli Manastir gdje su 12 dana blokirali državnu cestu. Odlučili su da neće čekati kraj sastanka predstavnika seljaka iz 12 županija koji je počeo u 11 sati u Velikom Grđevcu kraj Bjelovara.

Očekuju da će im se putem pridružiti seljaci s traktorima na ostalim punktovima u Osječko-baranjskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohod na Zagreb potvrdio je i predsjednik sindikata seljaka TomislavPokrovac za Radio 101.

"Pitanje je do kuda ćemo stići poznavajući našu policiju i vodstvo koje vlada zadnjih godinu i pol dana", rekao je Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, seljaci su postavili ultimatum premijeru ZoranuMilanoviću koji je istekao u subotu u 18 sati. Odgovor od šefa Vlade nisu dobili pa su ipak odlučili traktorima krenuti u metropolu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo