upozorenje mladima / Jovanović pozvao mlade na bojkot hrvatske Wikipedije

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Ministar Jovanović hrvatsku verziju poznate online enciklopedije smatra neprikladnim izvorom informacija pa učenike i studente poziva na bojkot.

13.9.2013.
16:51
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozvao je mlade u Hrvatskoj na bojkot hrvatske inačice poznate online enciklopedije Wikipedija jer sadrži velik broj netočnih i dvojbenih podataka.

Navodno su položaje administratora uzurpirali radikalni desničari koji iskrivljuju podatke o novijoj hrvatskoj povijesti.

''Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da je mogućnost otvorenosti i relevantnosti vrela informacija koju bi Wikipedija mogla i trebala pružati, u hrvatskoj verziji potpuno obezvrijeđena, što zasigurno nikada nije bio cilj pokretača Wikipedije, a niti velikog broja ljudi diljem svijeta koji svoje vrijeme i znanje nesebično dijele putem interneta'', rekao je Jovanović za Novi list.

Ministar hrvatsku Wikipediju smatra neprikladnim izvorom informacija za mlade jer može krivo informirati i usmjeriti cijele generacije pa mladima preporučuje korištenje pouzdanije verzije Wikipedije na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo