BEŠĆUTNI UBOJICA / Vatrenim oružjem ubijen dupin u Istri!

Image
Foto: Tomislav Gomerčić
Image
Foto: Tomislav Gomerčić

S obzirom da je lešina stara oko tjedan dana, ovo ubojstvo moglo je biti počinjeno i na otvorenom moru ispred Istre, a ne u neposrednoj okolini mjesta nalaza.

19.9.2013.
16:14
Tomislav Gomerčić
VOYO logo

Dobri dupin (Tursiops truncatus) koji je 10. rujna pronađen mrtav na otoku Sv. Juraj ispred Vrsara uginuo je od posljedica ranjavanja metkom što ukazuje na protuzakonitu radnju nad zaštićenom životinjskom vrstom, javlja TomislavGomerčić sa zavoda za biologiju Veterinarsklog fakulteta u Zagrebu.

"Pregledom lešine utvrdili smo da se radi o odraslom mužjaku vrste dobri dupin. Lešina je na dan razudbe bila stara oko sedam dana. Životinja je pogođena jednim metkom u području desne strane prsnog koša. Metak je prošao ispod baze leđne peraje kroz leđno mišićje i oštetio je izdanke slabinskih kralježaka ovog područja. Putanja metka dalje se nastavlja kroz torakalni čudnovati pletež (rete mirabile thoracis), kroz desnu pleuru u kaudalni režanj desnog plućnog krila. Smrt je nastupila ubrzo nakon što je životinja upucana, jer je prolaskom kroz torakalni čudnovati pletež i desno plućno krilo nastalo jako krvarenje u desnu pleuralnu šupljinu", kaže Gomerčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je s obzirom da je lešina stara oko tjedan dana, ovo ubojstvo moglo biti počinjeno i na otvorenom moru ispred Istre, a ne u neposrednoj okolini mjesta nalaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo