EINS, ZWEI, POLIZEI / Njemačka patrola na Jadranu

Image

Dva savezna policajca patrolirat će zajedno sa svojim kolegama iz policijske postaje u Poreču i stajat će njemačkim turistima na usluzi.

30.6.2009.
12:47
VOYO logo

BERLIN - Ove će godine prvi put i njemački policajci zajedno s hrvatskim kolegama biti u ophodnjama turističkim središtima u Hrvatskoj, priopćila je Savezna policijska uprava u Potsdamu u utorak.

 "Dva savezna policajca patrolirat će zajedno sa svojim kolegama iz policijske postaje u Poreču i stajat će njemačkim turistima na usluzi", stoji u priopćenju Njemačke savezne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se svake godine u Hrvatskoj odmara više od milijun njemačkih turista, hrvatska je policija njemačke kolege zamolila da se uključe u projekt zajedničke ophodnje turističkim središtima. Osim njemačkih, u ophodnjama turističkim središtima sudjeluju još i policajci ostalih zemalja iz kojih građani u velikom broju dolaze na hrvatsku obalu.

Čelnik Savezne policije Mathias Seeger izrazio je zadovoljstvo suradnjom njemačke i hrvatske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskustva u suradnji s inozemnim policijama pozitivna su. Kao što su strani policajci tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu uspješno po Njemačkoj sudjelovali u ophodnjama, tako će i njemački policajci svojim sugrađanima u Hrvatskoj rado pomagati i stajati im na raspolaganju", rekao je Seeger u prigodi predstavljanja projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo