REAKCIJE NA ANGELINU IZJAVU / 'Jalov je posao jačati mišiće na Merkel i na Njemačkoj'

Saborski zastupnici komentirali su izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel vezano uz slučaj 'lex Perkovića' koju je dala kao odgovor na pitanje reportera RTL-a Danas Hrvoja Krešića.

23.9.2013.
15:22
VOYO logo

"Rado ću posjetiti Hrvatsku, ali također se nadam da će Hrvatska ispoštivati sve stvari oko kojih smo se dogovorili", izjavila je njemačka kancelarkaAngelaMerkel odgovarajući na pitanje reportera RTL-a DanasHrvojaKrešića.

"Koristim ovu priliku da čestitam Angeli Merkel na odličnom rezultatu; ona je već prije spominjala da će nakon izbora doći u Hrvatsku i svakako je vrlo dobrodošla. Budući da je bila zaokupljena izbornom kampanjom, možda nije ni vidjela da se Hrvatska uskladila s preuzetim obvezama", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podiglo se previše bure u šalici vode općenito oko tog zakona. I mi imamo potražne naloge prema Njemačkoj, ali ništa od toga. Jedan je slučaj poznat, al osoba je dobila državljanstvo i Hrvatskoj nije isporučena, a radilo se o godpodarskom kriminalu...neću o imenima, ali ima takvih slučajeva i to se zna", kazala je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović.

"Dobro je s jedne strane što je rekla da će posjetiti Hrvatsku, to je za nas dobar znak, a ovo drugo govori da se zakon mora odmah mijenjati, što smo mi i govorili", rekao je Goran Beus Richemberg iz HNS-a.

"To je i njena poruka premijeru da konačno promjeni zakon, zadnja šansa i to se ovog tjedna treba dogoditi. To je dokazalo da ona zbog toga nije došla na proslavu ulaska u EU jer Nijemci su uvijek bili naši saveznici, a mi smo ih izigrali, mijenjajući zakon neposredno prije ulaska. Merkel se pokazala kao prava političarka jer jalov je posao jačati mišiće na Merkel i na Njemačkoj jer zna se o kojoj se važnosti radi", komentirao je izjavu kancelarke Merkel potpredsjednik laburista Branko Vukšić.

"Nismo dosljedni, to stalno ponavljamo, a sad je i Merkel to potvrdila", rekao je Davorin Mlakar iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo