Više nije potrebna / Karamarko i Kosor ostaju bez policijske zaštite

Karamarko i bivša premijerka Kosor - za dva dana ostaju bez svojih tjelohranitelja. Savjet za koordinaciju sigurnosnih službi procijenio je da im zaštita više nije potrebna. Mjesečno je za njihov siguran korak Vlada plaćala ukupno 300 tisuća kuna, a otkad im je dodijeljena zaštita potrošeno je i više od 5 milijuna kuna. Iako će proračun biti olakšan, ministar Ostojić tvrdi: nije riječ o uštedi.

28.9.2013.
19:10
VOYO logo

Bivša premijerka više neće imati policijsku zaštitu koja joj je dodijeljena nakon odlaska s dužnosti.  Ukidanje zaštite rezultat je posljednje sigurnosne procjene.

"Ne želim komentirati samo zahvaliti djelatnicvima s kojima sam provela često više vremena nego sa svojom obitelji", rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez tjelohranitelja ostaje i Tomislav Karamarko, kojega policija štiti otako mu je prije dvije godine Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam iz beogradskog zatvora zaprijetio smrću. No, ni aktualni šef HDZ-a ukidanje policijeske zaštite ne želi komentirati. Iz HDZ-a poručuju da ih o tome pismeno nije nitko obavijestio.

No, ravnatelj policije potvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukinuto je, da, jer su službe donijele odluku da od 1.10. gospođi Kosor i Karamarku ne treba zaštita", rekao je ravnatelj policije Vlado Dominić.

Više detalja ne otkriva ni ministar Ostojić - s proslave Dana policije na zagrebačkom Jarunu kratko je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam siguran da policija postupa sukladno zakonu i sukladno procvjenama nadležnih službi", rekao je ministar.

Kosor i Karamarko tako više neće biti štićene osobe. Ostat će bez 24-satne fizičke zaštite, njihovi stanovi više se neće nadzirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje i drugi sustavi zaštite ono protuobavještajni koji nisu vidljivi, ali i to košta. Na temelju tog protuobavještajnog se miče i ova vidljiva zaštita", rekao je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Špekulira se da je na njihovo osiguranje dosad potrošeno oko šest milijuna kuna - od toga 3,7 milijuna za zaštitu šefa HDZ-a. Ministar unutarnjih poslova poručuje da se nije riječ o štednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nikakav novac nije bio razlog da se prestane sa zaštitom - na tome se ne može štedjeti", dodao je ministar Ostojić.

A sigurnosne  službe procijenile su da razloga za brigu nema. Hoće li se i bez tjelohranitelja osjećati sigurno, ni Kosor ni Karamarko ne žele komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo