SITUACIJA U VUKOVARU / 'Suspenzija policajca je dokaz da je sustav dobro posložen'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, novinarima je izjavio da je 'suspenzija policajca Igora Gilje, koji nije spriječio skidanje dvojezične ploče u Vukovaru, znak da je sustav u policiji dobro posložen'.

10.10.2013.
11:28
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Ranko Ostojić je novinarima, koji su ga pitali ne znači li suspenzija Igora Gilje da sustav u MUP-u nije dobro posložen, odgovorio da je upravo obrnuto jer to znači da "svatko tko ne poštuje zakon za to snosi posljedice". Situacija u Vukovaru je mirna i bit će sve po zakonu, dodao je.

Na upit radi li se samo o propustu policajca ili odgovornost snose i njegovi nadređeni, Ostojić je rekao da ne zna u kakvu bi se vezu s time moglo dovesti nadređene policajce.

To što je suspendirani policajac sin poginulog branitelja nema veze s incidentom jer onaj koji pod okriljem noći uklanja ploču, koju treba čuvati, krši policijska pravila i snosi posljedice za to, dodao je Ostojić.

Policijski djelatnik Igor Gilja je zajedno s još pet policijskih djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske jučer suspendiran jer nije spriječio skidanje dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb.

Dok su petorica policajaca kažnjeni samo suspenzijom, protiv Igora Gilje policija je podnijela i kaznenu prijavu jer je, kako se moglo čuti od samih prosvjednika, osobno sudjelovao u skidanju ploče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo