ONI SU PROŠLI KATARZU / 'Povezivanje Kalmete s aferom u HAC-u neće štetiti HDZ-u'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je danas kako sve češće medijsko povezivanje Božidara Kalmete s aferom u HAC-u ne može naštetiti HDZ-u.

23.10.2013.
15:10
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - "Mi smo svoju katarzu prošli i prolazimo je. Neki ljudi koji su pripadali HDZ-u danas su pred sucima i čekaju se presude. Prema tome, nama to neće naštetiti. Međutim, katarzu čekaju i neke druge stranke", rekao je Karamarko novinarima u Saboru.

Naglasio je da je teško komentirati postupke u tijeku te da mu "malo smeta hajka prije donošenja presuda nekim ljudima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ još uvijek nije zauzeo konačan stav o vladinu prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima, o kojima Sabor danas raspravlja u drugom čitanju.

"Taj zakon neće pokrenuti investicije, zato što je dosta konfuzan. Mi ćemo odlučiti kakav ćemo imati odnos prema tom zakonu, a u najboljem slučaju možemo biti suzdržani", kazao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprotivio se najavama uvođenja poreza na nekretnine i povećanja PDV-a. "Opet krivo. Umjesto buma, eksplozija i tsunamija investicija kako je bilo predviđeno, imamo bum, eksplozije i tsunami poreza", komentirao je Karamarko.

Protivi se pokušajima da se kriza prelomi na leđima građana, koji su socijalno i materijalno najosjetljiviji u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su porezno široko postavljene osnove i naprosto nije dobro. Ne vidimo tu izlaz. Do kuda tako možemo ići? Kakve će još poreze izmisliti? Na zrak, disanje, što", upitao je Karamarko.

Na pitanje očekuje li da će Europska komisija, zbog prekomjernog deficita, tražiti povećanje poreza, Karamarko je odgovorio kako mu je to "teško pitanje u ovom trenutku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće su razne varijante, ali, kažem, ne idemo u dobrom smjeru jer nemamo investicija i ne otvaramo nova radna mjesta", rekao je.

Kazao je i kako su već dugo vidljive konfrontacije u vladajućoj koaliciji, koje su prisutne i oko pitanja prekomjernog deficita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To, naravno, nije dobro, a s druge strane vidi se da Vlada radi loše i da neki dijelovi koalicije to uočavaju, isto kao što uočavamo i mi", kazao je Karamarko.

Ponovio je da država ide u krivom smjeru, da nema gospodarske politike ni investicija te očekuje daljnji pad BDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo