ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA / Ne zaboravite pomaknuti kazaljke unatrag: Večeras spavamo duže!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sukladno Uredbi o računanju vremena u 2013. godini, ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 27. listopada, točno u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

26.10.2013.
9:32
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju u 3 sata ujutro satovi se pomiču jedan sat unatrag i time završava ljetno, a počinje zimsko računanje vremena.

Sukladno Uredbi o računanju vremena u 2013. godini, ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 27. listopada, točno u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Tada će početi zimsko računanje vremena.

U razdoblju zimskog računanja vremena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno je i tijekom vožnje danju imati upaljena svjetla.

Zbog prelaska na zimsko računanje vremena, vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu sukladno voznom redu. Riječ je o paru noćnih vlakova na relaciji Zagreb–Split i obratno te po jednom vlaku na relaciji Vinkovci-Novska, Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb, navode iz HŽ Infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo