NEGATIVAN KONTEKST / HŽ podupire istragu o pranju novca

Image

U HŽ-u žale zato jer se tvrtku dovodi u negativan kontekst te podržavaju istragu o mogućim kriminalnim aktivnostima. Kobak i Robić su ispitani na USKOK-u.

16.7.2009.
13:30
VOYO logo

ZAGREB - Dvoje uhićenih zbog pronevjere oko 25 milijuna kuna u Hrvatskim željeznicama ispitali su i istražitelji USKOK-a.

Bivšeg predsjednika Uprave HŽ-a Davorina Kobaka i Biserku Robić, direktoricu tvrtke AGIT, koja je u vlasništvu HŽ-a, policajci su iz remetinečkog pritvora dovezli u Gajevu ulicu na saslušanje. Nije poznato na koji način su se branili od optužbi da su na račune inozemnih off-shore tvrtki prebacili milijune državnog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsežna istragu o pranju novca u HŽ-u pokrenuta je zbog sumnje da je "AGIT" godinama plaćala nepostojeće fakture čime je država oštećena za gotovo 25 milijuna kuna.

Kobak je nakon smjene u veljači ove godine javno odbacio takve tvrdnje, kao i medijske optužbe da je krađu državnog novca dogovarao s bivšim direktorom Željeznica Srbije, rekavši da su "medijski napadi" na njega pokrenuti kako bi se skrenula pozornost s "nekih drugih problema" u HŽ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava HŽ-a je pak priopćila da podupire sve istražne radnje, ali i da žali što se tvrtka našla u negativnom kontekstu iako tisuće željezničara svoj posao rade marljivo i pošteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo