ogorčeni i konsternirani / 'Milanović je uvrijedio hrvatske liječnike'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Svi smo zapravo ogorčeni i konsternirani. Obavljali smo i godinama obavljamo posao i preko norme i preko vremena. I na kraju, 51. dan štrajka, tako nas se kvalificira", izjavio je Ivica Babić.

7.11.2013.
20:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić ocijenio je da je premijer Zoran Milanović danas uvrijedio i povrijedio hrvatske liječnike nazvavši njihov najduži dosadašnji štrajk zabušavanjem dijela zaposlenika u zdravstvu.

"Svi smo zapravo ogorčeni i konsternirani. Obavljali smo i godinama obavljamo posao i preko norme i preko vremena. I na kraju, 51. dan štrajka, tako nas se kvalificira", izjavio je Babić nakon kolektivnih pregovora, komentirajući premijerove ocjene s Vladine sjednice na kojoj je, uz ostalo, donesena i odluka da se liječnicima plaća za listopad umanji razmjerno satima provedenima u štrajku,

Babić je s tim u vezi ponovio da se štrajk treba platiti jer su liječnici radili i za vrijeme štrajka. Argument za to je, kaže, činjenica da su mjesečni bolnički proračuni u cijelosti potrošeni.

Upozorio je da će poslodavac kod umanjivanja plaća "trebati dokazati tko nije radio i tko nije bio na radnom mjestu u vrijeme štrajka". Sa svime što bude utuživo, ići ćemo na sudove i tužit ćemo, poručio je.

Upitan što će sada poduzeti, Babić je odgovorio da će pričekati do ponedjeljka, a nakon toga provoditi odluke izvanredne skupštine sindikata, koja je, inače, u ponedjeljak zaprijetila kolektivnim otkazima liječnika ako kolektivni pregovori ovoga tjedna ne završe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo