IZNENAĐUJUĆA VIJEST IZ MAĐARSKE / MOL neočekivano objavio: 'Prodajemo Inu!'

MOL prodaje Inu! Odluka je neočekivano pala nakon današnjeg drugog kruga pregovora s hrvatskom Vladom. Mađari su ovlastili Odbor izvršnih direktora da počne s pripremema za prodaju MOL-ova udjela iako istodobno najavljuju nastavak pregovora s hrvatskom Vladom.

8.11.2013.
18:08
VOYO logo

Činilo se da su Vlada i MOL miljama daleko od dogovora oko upravljanja Inom.

"Današnji je sastanak pokazao da i dalje postoje znatne razlike u stavovima dviju strana", rekao je JoszefMolnar, glavni izvršni direktor MOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što ste čuli, ima dosta otvorenjih pitanja i nesuglasica", potvrdio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Pomak je bio što su se Mađari uopće pojavili na sastanku i nastavili pregovore, nakon što su u ljutnji zbog hrvatske tjeralice za MOL-ovim šefom Hernadijem, bili otkazali sastanak u listopadu. Na dnevnom redu - upravljački odnosi u Ini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo danas otvorili i predložili novi način korporativnog upravljanja koji ćemo sutra i službeno proslijediti kolegama iz MOL-a", najavio je Vrdoljak.

No u MOL-u baš i nisu zaintersirani za novi model upravljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče upravljanja Inom, čvrsto vjerujemo da je postojeći model u skladu s najboljom međunarodnom praksom te hrvatskim i europskim propisima", uvjerava Molnar.

U večernjim satima procurila je neočekivana vijest - MOL je odlučio prodati Inu! Mađari su ovlastili Odbor izvršnih direktora da počne s pripremema za prodaju MOL-ova udjela iako istodobno najavljuju nastavak pregovora s hrvatskom Vladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava MOL-a ovlastila je Odbor izvršnih direktora za zaključenje takvog dogovora s Vladom RH koji bi vodio ka stvaranju vrijednosti provedbom Inine razvojne strategije. Istovremeno, Odbor izvršnih direktora je isto tako ovlašten započeti s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini kako bi se maksimalizirala vrijednost te investicije", izvijestili su iz MOL-a u obavijesti sudionika tržišta kapitala o svom stajalištu vezanom uz ulaganje u Inu.

Glavni pregovarač Ivan Vrdoljak reagirao je na informaciju o prodaji MOL-ova udjela, a preostaje vidjeti koji će udio svojih dionica prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovarački tim hrvatske Vlade primio je informaciju da je MOL počeo pripremu za prodaju MOL-ova udjela u INA-i. Obzirom na nove okolnosti koje stajalište MOL-a donosi, hrvatska Vlada će u najkraćem roku zauzeti stav i o tome obavijestiti javnost. Hrvatska Vlada učinit će sve kako bi INA ostala energetski lider u regiji i zato ćemo učiniti sve što je u najboljem interesu tvrtke, njezinih zaposlenika, energetske stabilnosti države i ukupnog gospodarstva", izvijestili su iz ministarstva gospodarstva.

Vlada: Izvjesna je promjena pregovaračkih okvira

Današnjom odlukom MOL-a izvjesnom postaje promjena pregovaračkih okvira koje je hrvatska Vlada prihvatila na sjednici 1. kolovoza ove godine, priopćeno je večeras iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada RH je sa zanimanjem primila priopćenje MOL Grupe o njihovim stajalištima vezanim za ulaganja u Inu. Današnjom odlukom, izvjesnom postaje promjena pregovaračkih okvira koje je Vlada Republike Hrvatske prihvatila na sjednici 1. kolovoza ove godine", kaže se u priopćenju.

Vlada će kao dioničar Ine u dobroj vjeri postupati s ciljem postizanja najboljeg interesa za INA-u kao hrvatskog trgovačkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Vlada će, i kao regulator i kao tijelo odgovorno za energetsku strategiju zemlje, poduzeti odgovarajuće mjere radi zaštite interesa Republike Hrvatske, zaključuje se u Vladinom priopćenju.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo