Crveno upozorenje / Hrvatskoj prijete ozbiljne vremenske nepogode

Nad Hrvatsku stiže snažna ciklona i velika promjena vremena. Crveno upozorenje, odnosno upozorenje za ekstremno vrijeme izdano je za Istru, Kvarner i podvelebitsko područje.

10.11.2013.
19:08
VOYO logo

Uzburkano more na Kvarneru upozorava da nevrijeme stiže. Najavljeni orkanski udari bure prijete i poremećajem plovidbenog reda, a ribarima u riječkoj luci planovi su već poremećeni.

Da stižu ozbiljne vremenske nepogode, ukazuju i podaci Europske meteorološke službe. Izdan je crveni alarm, koji upozorava na ekstremno vrijeme. Vjetar jačine i do 115 km na sat očekuje područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala. Narančasto upozorenje za jak vjetar izdano je za  Liku, zagrebačko i splitsko područje gdje se očekuju obilne oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras će na sjevernom jadranu zapuhati jaka bura koja će do jutra postati orkanska, proširit će se tijekom dana na cijeli jadran. Na južnom jadranu bit će nevera, obilna kiša i moguće pijavice. Na kopnu će zapuhati sjeverni vjetar i slijedi nam daljnji pad temperatura", rekao je Nikola Vikić-Topić, meteorolog RTL-a.

Zbog najave snijega  u Lici i Gorskom Kotaru upozoravaju se i vozači da ne kreću na put bez zimske opreme, a prognostičari upozoravaju na oprez jer slijedi najveća promjena vremena ove jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo