u tijeku 40 intervencija / Nevrijeme izazvalo kolaps u Zagrebu: Srušio se dio zgrade!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog vjetra i kiše usporen je promet u glavnom gradu Hrvatske. Tramvajski promet u Zagrebu od jutra je redovit na svim linijama, a poteškoće se, uglavnom zbog srušenih stabala, javljaju u autobusnom prometu.

11.11.2013.
9:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ciklona Teodor, koja je noćas pogodila veći dio zemlje, izazvala je pravi kolaps u Zagrebu. Snažan vjetar je rušio stabla, kontejnere, kante za smeće, oglasne stupove i reklame. Udari vjetra dosezali su brzinu od 60 kilometara na sat.

Zbog olujnog vjetra jutros se srušio dio glavne zgrade staroga zagrebačkog Paromlina, a urušavanjem prijeti i ostatak tog jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, pa su na mjesto događaja upućene policijske i vatrogasne ekipe, kao i djelatnici gradskoga Ureda za upravljanje hitnim situacijama. Riječ je o jednom od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, smještenog između Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski i Glavnoga željezničkog kolodvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama pozvao je jutros sve građane koji su parkirali na parkiralištu Paromlin da dođu po svoje automobile, zbog opasnosti od daljnjeg urušavanja stare zgrade zagrebačkog Paromlina.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od sinoć do 11 sati više od 500 intervencija

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba od sinoć je imala više od tisuću poziva građana, a vatrogasci su izašli na više od 500 intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje od vatrogasaca, telefoni ne prestaju zvoniti, a građani najviše zovu zbog rušenja stabala na kuće, automobile, prometnice te zato što im je olujni vjetar odnio krov.

Olujno nevrijeme uzrokovalo je i probleme u prometu, pa je za promet zatvorena dionica od Britanskog trga do Hercegovačke ulice. Otežano se prometuje Novakovom ulicom, Bosanskom ulicom, Vrapčanskom ulicom, ulicom Štefanovec, ulicom Vrhovec, Oporovečkim dolom te Čulinečkom ulicom, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabla teže ozlijedila trojicu učenika u Opatiji!

Orkanska bura zatvorila ceste, na Zavižanu pao snijeg

Hrvatskoj prijete ozbiljne vremenske nepogode

Odletio krov sa škole!

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je olujni vjetar prijepodne odlomio dio limenog krova sa zgrade u kojoj se nalaze Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića i zagrebačka XVIII. gimnazija u ulici Matije Mesića, ali da za učenike nema opasnosti.

U tom uredu, čiji su djelatnici na mjestu događaja, kažu kako je pozvana policija kako bi ogradila vanjski prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici poduzeća Zrinjevac pregledavaju i čiste javne zelene površine, a Ured za upravljanje u hitnim situacijama angažirao je ekipe Šumarije na čišćenju Sljemenske ceste koja je zatvorena zbog srušenog drveća. Na terenu su i ekipe Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Iz Ureda građane mole za oprez i strpljenje te ih pozivaju da sve dojave upute na broj 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Usporen promet, otkazane autobusne linije

Zbog vjetra i kiše usporen je promet u glavnom gradu Hrvatske. Tramvajski promet u Zagrebu od jutra je redovit na svim linijama, a poteškoće se, uglavnom zbog srušenh stabala, javljaju u autobusnom prometu, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET) nešto prije 7 sati.

Na većim zagrebačkim križanjima nastao je zastoj u prometu zbog semafora koji ne rade, promet u centru grada je djelomično otežan iz zbog manjih prometnih nesreća. Na dijelu Vukovarske ulice kod placa stablo je palo na automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET javlja kako je jako nevrijeme zahvatilo šire gradsko područje te prouzrokovalo poteškoće u autobusnom prometu. ZET je jutros javio kako autobusna linija 103 (Britanski trg- Kraljevec), koja je bila obustavljena zbog stabla koje se prepriječilo preko ceste, prometuje redovito cijelom dužinom trase.

Image
Foto: Snimio čitatelj
Image
Foto: Snimio čitatelj


Iz istoga je razloga linija 129 (Vrhovec – Mandaličina) skraćena do starog okretišta na Vrhovcu, linija 227 (Svetice–Gornji Bukovec–Jazbina– Bliznec) preusmjerena je preko Čreta, a linija 105 (Britanski trg–Kaptol) do Ilirskog trga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusna linija 203 (Svetice–Vinec–Krematorij) obustavljena je do daljnjega, kao i izvanredna linija 140 (Mihaljevac–Sljeme) i 226 (Kaptol– Remete –Svetice).

Zbog odlomljene grane koja je, uslijed olujnog vjetra, pala na žice gornjega voda na Maksimirskoj cesti, tramvaji ne voze do Dubrave, već putnike od Maksimira voze autobusi, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga tramvajske linije 4, 7, 11 i 12 prometuju do zaokretnice Maksimir, od kuda će putnike do Dubrave prevoziti autobusi.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Da stižu ozbiljne vremenske nepogode, ukazuju i podaci Europske meteorološke službe. Narančasto upozorenje za jak vjetar izdano je za  Liku, zagrebačko i splitsko područje gdje se očekuju obilne oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo