SKANDALOZNI ISPAD HDZ-ovca / Sve one koji će glasati 'protiv' nazvao nenormalnima!

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Na riječi Marija Župana (HDZ) da će svatko normalan izaći na referendum i glasati Za, Bandić ga je zamolio da se čuva takvih riječi i ispriča građanima.

28.11.2013.
11:15
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Premda su na dnevnom redu današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine proračun za 2014. i izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), na inicijativu HDZ-a raspravljalo se o mogućem preimenovanju Trga maršala Tita i dopisu Saveza antifašističkih boraca (SAB).

"Zašto je u Gradskoj skupštini zaprimljen dopis SAB-a u kojem nas uče o Titu i Tuđmanu, zašto to nisu dijelili ispred Stare gradske vijećnice kao Krug za trg?", upitao je HDZ-ov zastupnik MarioŽupan na početku sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IvanTepeš (HSP AS) pozvao je gradonačelnika MilanaBandića da se od toga dopisa javno ogradi jer su ondje, po njegovu mišljenju, iznesene neistine i omalovažavaju se žrtve iz Drugog svjetskog rata, a AndrijaMikulić (HDZ) optužio je Bandića da koristi "komunističku i populističku demagogiju" umjesto da se jasno izjasni o Trgu maršala Tita.

"Važne su gospodarske teme, ali i teme koji se tiču hrvatske povijesti i mišljenja smo da morate osuditi svaki totalitarizam", rekao je Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi, danas imamo proračun na dnevnom redu. Jeste li svjesni gdje živite i s kojom se krizom nosimo? Trebamo li se stalno vraćati u rovove", upitao je Bandić i ustvrdio kako zbog takve rasprave HDZ u Zagrebu ima rejting od 20, a ne 40 posto.

Obračunavajte se s kim hoćete, potucite se i dogovorite, ja u tome neću sudjelovati, rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam preimenovao Trg maršala Tita 1945. i neću ga mijenjati niti sada, a neće ni vi - to će učiniti građani. Ako ste nezadovoljni, nisam vam kriv", rekao je Bandić.

Nisam siguran, dodao je, kada bi sutra bio referendum, bi li ljudi bili za taj prijedlog, rekao je Bandić i dodao - da se njega pitalo Trga maršala Tita nije ni trebalo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan referendum zaokupio je pažnju gradskih zastupnika, onaj o braku.

Na riječi Marija Župana (HDZ) da će svatko normalan izaći na referendum i glasati "za", Bandić ga je zamolio da se "čuva takvih riječi" i ispriča građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Stojak (HNS) rekao je da nije nenormalan jer će na referendumu glasovati protiv. "Nisam nenormalan ako glasam protiv, možda samo nekome nisam po volji", rekao je Stojak.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo