prošlogodišnja afera / Je li ovo razlog zbog kojeg je uhićen Milan Bandić?

Šokantna informacija o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića glasno je odjeknula Hrvatskom. Bandić je uhićen s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom.

19.10.2014.
20:34
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhićen je danas poslijepodne zajedno s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada.

U ovim trenucima traje pretres stana trojice osumnjičenika, a odvjetnik Petra Pripuza za RTL je neslužbeno izjavio kako je jedna od stvari za koje se trojac tereti poslovanje grada Zagreba sa tvrtkom Cezar, koja je u vlasništvu Petra Pripuza, što je priča koja datira s kraja protekle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bandić je navodno suočen s problemom glomaznog otpada pod pritiskom Zagrebačkog holdinga u kratkom roku uspio riješiti taj problem oko kojeg su malverzacije tek sada otkrivene.

Posao je to čija je vrijednost težila oko sedam milijuna kuna, a o njemu je RTL koncem prošle godine iscrpno izvještavamo u svojim informativnim emisijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PODSJEĆAMO VAS NA TU AFERU IZ PROŠLE GODINE:

"Besramna prevara Zagrebačkog holdinga. Na Jakuševcu, unatoč zabrani, radnici Čistoće pod okriljem noći pod komunalnim skrivali su glomazni otpad. Mještani su zato ujutro blokirali ulaz kamionima na deponij, a inspekcija Ministarstva zaštite okoliša potvrdila je njihove optužbe. One koji stoje iza ove prevare očekuju prijave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč zabrani, na odlagalište Jakuševec cijelu noć je dovožen glomazni otpad. Na to su upozorili aktivisti koji su jutros tijelima blokirali kamionima Čistoće ulaz na deponij te pozvali policiju i inspekciju.

"Neposredno nakon dolaska policije, kamion jedan je došao s glomaznim otpadom, ušao u ovaj prostor na ulaz prema odlagalištu", rekao je RatkoBedeković, predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu, nakon što su shvatili da je tu policija, kamion se okrenuo. Uz to, tvrde aktivisti, tajno odložen glomazni otpad cijelo je jutro zatrpavan komunalnim. Na teren je zato došla i inspekcija Ministarstva zaštite okoliša koja je utvrdila da je prekršaja - bilo.

"Nadzorom je potvrđeno da se na odlagalište dovozio glomazni otpad protivno zabrani inspekcije. Protiv svih odgovornih za ovaj slučaj bit će pokrenut prekršajni postupak", stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A još sinoć gradonačelnik je tvrdio da će sve biti prema propisima.

"Reciklaža se radi, a kada se reciklira, odloži se tamo gdje treba. Svaki dio otpada tamo gdje treba. Kako smo snijeg pojeli tako ćemo i smeće, figurativno rečeno, pojesti", rekao je MilanBandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Čistoće, unatoč priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, tvrdi da Bandićevo "pojedeno smeće" nije završilo na Jakuševcu.

"Ne vjerujem u tu optužbu. Ako je Inspekcija to utvrdila, onda mora imati nekakve pokazatelje, tehničku dokumentaciju i prateće listove. Ako to dokažu, a ja ne vjerujem da postoji ta mogućnost", izjavio je MiljenkoBenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon reportaža RTL-a Ministarstvo je Čistoći dalo rok da do 3. prosinca dostavi podatke o točnim lokacijama na kojima je odložen glomazni otpad, a da se on s ulica ukloni do 6. prosinca.

"Da nije bilo novinara ništa se ne bi desilo. Bili smo zvali i direktno komunalnog redara. On kaže javio je Čistoći. Zoveš Čistoću, oni kažu ne mogu na Jakuševac jer je zatvoren", rekao nam je IvanNenadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Čistoće tvrdi da su glomazni otpad pokupili s dvije trećine lokacija i da je 9 reciklažnih dvorišta prepuno. Kaže, ostalo je još samo razvrstavanje i sortiranje.

Poručuju i da je raspisan javni natječaj kojim će se odabrati tko će ubuduće odvoziti zagrebački glomazni otpad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike