MINISTAR BAUK ZA RTL DANAS / 'Željka Markić u sukobu je sa samom sobom!'

Željka Markić traži da Vlada preispita Zakon o životnom partnerstvu, koji istospolnim partnerima daje sva prava kao bračnim zajednicama, osim posvajanja djece.

3.12.2013.
18:37
VOYO logo

Uspjeh na referendumu inicijativi "U ime obitelji" očito nije dovoljan. Nakon što se 65 posto građana izjasnilo za ustavnu definiciju braka kao životne zajednice žene i muškarca, Željka Markić sad traži da Vlada preispita Zakon o životnom partnerstvu, koji istospolnim partnerima daje sva prava kao bračnim zajednicama, osim posvajanja djece.

Markić krenula u bitku protiv Zakona o životnom partnerstvu

Vladu ne zanima mišljenje Željke Markić

Odgovor Banskih dvora je jasan - preispitivanja neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktno prozvani ministar Bauk za RTL Danas podsjeća da se o svemu već izjasnio Ustavni sud.

"Koji je u jednom od točaka izvješća rekao da ovakav referendum ne smije utjecati na prava istospolnih zajednica. Prema tome, čini mi se da je Ustavni sud to već preispitao. Što se tiče gospođe Markić, čini mi se da je ona u sukobu sa samom sobom iz svibnja, jer je tada tvrdila upravo suprotno", rekao je Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok udurge u javnoj raspravi traže da životna partnerstva mogu sklapati i heteroseksualni parovi, u HDZ-u se prave kao da za prijedlog zakona ni ne znaju. A ni druge stranke oporbe nisu upućenije.

Zato je jasan stav bivše premijerke - ishod nedjeljenog referenduma ništa ne znači za zakon o životnom partnerstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bi se htjelo tumačiti što je volja i mišljenje građana o ovom Zakonu o kojem sada govorimo, onda bismo to trebali ponovno staviti na referendum", izjavila je JadrankaKosor.

Od njezine bivše stranke LGBT udruge očekuju podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veoma je važno da HDZ, koji je sa zakonodavne strane najviše učinio za LGBT zajednicu, nastavi sa svojom pozitivnom politikom i podrži Zakon o životnom partnerstvu. To su poruke gospodina Reinera koje su dolazile posljednjih dana da se ne trebamo ničega bojati i da će naša prava biti zaštićena. Sada imaju prilike da to i pokažu", kaže MarkoJurčić iz Zagreb Pridea.

Na saborske klupe Zakon stiže do kraja mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo