MILANOVIĆEVA PORUKA SUĆUTI / 'Život i rad Nelsona Mandele bili su nadahnuće i primjer'

Image
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

'S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, narodnog vođe i junaka borbe protiv aparthejda Nelsona Mandele', kaže se Milanovićevoj poruci sućuti južnoafričkom predsjedniku Jacobu Zumi.

6.12.2013.
11:44
Yui Mok/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Život i rad Nelsona Mandele i u Hrvatskoj su bili nadahnućem i primjerom mnogima, osobito u danima naših vlastitih borbi i pomirenja, poručio je hrvatski premijer ZoranMilanović povodom smrti bivšeg južnoafričkog predsjednika, jednog od najuglednijih svjetskih državnika 20. stoljeća.

"S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, narodnog vođe i junaka borbe protiv aparthejda Nelsona Mandele", kaže se Milanovićevoj poruci sućuti južnoafričkom predsjedniku JacobuZumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

"Njegov život i rad i u Hrvatskoj su bili nadahnućem i primjerom mnogima, osobito u danima naših vlastitih borbi i pomirenja. Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, velikog državnika koji je čitav svoj život posvetio nesebičnoj borbi za ljudsko dostojanstvo, slobodu i jednakost", naglasio je predsjednik hrvatske vlade.

Predsjednik Republike IvoJosipović izjavio je u petak da je smrću NelsonaMandele svijet izgubio velikog čovjeka koji će biti zapamćen kao jedan od najvećih globalnih lidera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlaskom gospodina Nelsona Mandele svijet je izgubio velikog čovjeka koji je nakon trideset godina tamnice bio spreman oprostiti i koji je znao surađivati i s onima koji su ga proganjali", rekao je Josipović.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Mandela je, rekao je hrvatski predsjednik, bio simbol borbe protiv aparthejda i jedinstva u svojoj državi, što je zaista rijetka pojava u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će Nelson Mandela ostati upamćen kao jedan od najvećih svjetskih lidera", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo