ZARADILA OVACIJE / Kosor: Pozdrav Gotovini i Markaču

Predsjednik RH, premijerka i predsjednik Hrvatskog sabora istaknuli su kako se slavi pobjeda jer 'Oluja' je pobjednička akcija kojoj je oslobođena okupirana Hrvatska.

5.8.2011.
15:34
VOYO logo

KNIN - Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan predsjednik RH Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić istaknuli su kako danas slavimo pobjedu jer "Oluja" je pobjednička akcija kojom je oslobođena okupirana Hrvatska.

Obraćajući se okupljenima premijerka Jadranka Kosor je rekla kako "bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni". Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što su nazočni popratili dugačkim, burnim pljeskom. Kako je rekla, Oluja je bila pobjednička, pravedna i časna borba za oslobođenje Hrvatske.

"Nikada nećemo prihvatiti da nam se predbacuju naše pobjede. To su bile pobjede demokracije i slobode nad velikosrpskom Miloševićevom politikom agresije, razaranja i mržnje", kazala je Kosor. Kako je istaknula, "bilo dobro da i naši susjedi razumiju da su upravo ovdje slomljeni zubi tiraninu, a time je i njima otvoren put u demokraciju".

“Bez Oluje i zapovjednika koji su je vodili i koji su svojim vojničkim vještinama obavili dužnost prema Domovini, mi ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imalo na što biti ponosni”, istaknula je premijerka. Pri tomu je podsjetila na kako je rekla, jedan od najemotivnijih trenutaka u našoj povijesti, kada prvi hrvatski predsjednik Tuđman prije 16 godina na kninskoj tvrđavi diže ruke u zrak dok se vijori hrvatska trobojnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo