KAMPANJA POSTAJE SVE ŽEŠĆA / Neizvjesna utrka: Tko će osvojiti vlast u Splitu?

Split - utrka za grad u kojem se u drugom krugu lokalnih izbora bore za vlast SDP-ov Ivo Baldasar i HDZ-ov Vjekoslav Ivanišević - i dalje je neizvjesna. Bitan je i jednima i drugima jer će bitno utjecati na cjelokupan rezultat izbora.

24.5.2013.
18:50
VOYO logo

Iako ih čeka neizvjesna izborna utrka, obojica kandidata za splitskog gradonačelnika u drugom krugu očekuju isto - pobjedu.

No, SDP-ov IvoBaldasar zahvalit će trebati onim biračima koji sljedeću nedjelju glasuju za njega. Jer iako je u prvom krugu pobijedio, 29 posto glasova za pobjedničku pjesmu u drugom krugu nije mu dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Računam na glasove don Ivana Grubišića, računam na glasove onih koji su bili neopredljeljeni, računam na glasove nekih koje nisu izašli. Također, gospođe Anđelke Visković, a moram vam priznat da računam i na glasove stranke HGS-a, odnosno gospodina Keruma", rekao je Baldasar.

A na isto računa i HDZ-ov VjekoslavIvanišević kojem je u prvom krugu glas dalo 22 posto splitskih birača. No, kome će na kraju otići 19 posto glasova koje je osvojio još uvijek aktualni gradonačelnik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ŽeljkoKerum na uskoro svoje jedino radno mjesto počeo dolaziti, to ne želi otkriti.

Najveće iznenađenje prvog kruga u Splitu, nezavisna MarijanaPuljak koja je osvojila gotovo 10 posto glasova, svoj izbor ne otkriva, pa iako obojica kandidata već svojataju njezine glasove, kome će na kraju pokloniti povjerenje, ostaje otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliramo na njih da se ne opuste, izbori nisu završili, još jedan krug trebamo odraditi, izađite i glasujte pametno", rekla je Puljak, nositeljica Nezavisne liste za Gradsko vijeće Splita.

A da kampanja postaje sve žešća, već se pokazuje, pa Ivanišević glasove očekuje i od lijevo orijentiranih Splićana. I ne samo njih. "I gospodina Baldasara", kaže Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San da Željka Keruma zamijene u Banovini ostavario im se. Naslijedit će i Tuđmanov spomenik i križ na Marjanu, ali ostaje neizvjesno tko će se zasladiti pobjedom i biti novi poteštat Splita.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo