gotovo doživotni mandati / Koji su lokalni moćnici otišli s novim izborima?

Glasači su rekli svoje, i neki ljudi koje smo godinama navikli gledati na istoj funkciji jučer su otplesali svoj posljednji valcer! Osobenjaci bez dlake na jeziku toliko su dugo sjedili u gradonačelničkim foteljama, da mlađi stanovnici vjerojatno nisu ni znali do ovih izbora da ta funkcija nije doživotna!

3.6.2013.
17:02
VOYO logo

Lice Milana Bandića znaju svi i još će četiri godine neuništivi Bandić obilaziti i gradilišta i vatrogasne domove, ali za neke njegove kolege po fotelji stiglo je vrijeme za rastanak. Tako i za ovog kršnog svima dobro poznatog Jambu. Svojom dolinom mandarina jako je upečatljivo vladao 16 godina, pa mlađi Metkovci sve dosad nisu ni znali da se gradonačelnik može promijeniti.

Radio bi i dalje i Ivan Dabo kao gradonačelnik Novalje, ali ne može više dugo. Jer svrgnuo ga je drugi Dabo, Ante.  Najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj Ivan, Novaljom je vladao punih 20 godina. Iako mu se zamjera šerifovanje, nitko ne može osporiti da je stvorio jedan od najprepoznatljivijih brendova. Ne samo paških, već u cijeloj Hrvatskoj. Za Zrće danas znaju svi.

Drugi najveći plesni podij u zemlji isto ostaje bez svog DJ-a. Pjerino Bebić izgubio je izborni meč i morao je čestitati svom protukandidatu. A Bebić je baš žario i palio otokom, gotovo osobno dočekivao brojne zvijezde koje su se izredale Hvarom. Beyoncinu kćer Blue Ivy proglasio je počasnom građankom Hvara.

Pitanje je hoće li i nakon Bebićeva odlaska Hvar ostati poput Zrća, oaza partijanera. Ali znamo da se i tulum u Sisku privodi kraju. Dinko Pintarić u prvom je mandatu još 2005. burno zasjeo na gradonačelničko mjesto.

Ali će isto tako brzo morati skupiti svoje stvari. On je samo jedan od onih gradonačelnika koji će ostati dobro i dugo zapamćeni ako ni zbog čega drugog, onda zbog svog stila i izjava koje su pravi biseri naše arhive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo