NOVI PREOKRET / Dinko Burić ipak nije gradonačelnik, izgubio za jedan glas!

Image
Foto: PIXSELL

Županijsko izborno povjerenstvo potvrdilo je kako je HDSSB-ovac Dinko Burić ipak izgubio od HDZ-ovca Dinka Huisa.

4.6.2013.
14:03
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Osječko-baranjske županije AntoRašić, izvijestio je kako je nakon prebrojavanja glasačkih listića ustanovljeno da DinkoHuis (HDZ) ima jedan glas više u odnosu na DinkaBurića (HDSSB) koji je uložio prigovor na rezultate izbora koje je izgubio s četiri glasa manje.

Na sjednici Županijskog izbornog povjerenstva donesena je odluka da se prigovor HDSSB-a odbacuje kao neosnovan te da je Dinko Huis pobjedio kao gradonačelnik s jednim glasom više. HDSSB je podnio prigovor nakon drugog izbornog kruga kada je objavljeno da Huis pobjeđuje Burića za četiri glasa više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašić je u izjavi za Hinu rekao kako HDSSB ima pravo na tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske protiv takve odluke u roku od 48 sati. Nakon očitovanja Ustavnog suda Županijsko će izborno povjerenstvo službeno proglasiti rezultate izbora za gradonačelnika u Belišću, rekao je.

U prvom izbornom krugu Dinko Burić osvojio je 42,59 posto glasova birača a Dinko Huis 31,71. U drugom izbornom krugu Dinko Burić je vodio za 67 glasova više, sve dok nije obrađeno posljednje izborno mjesto, kada je izgubio s četiri glasa manje od Huisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo