Novosti

Lokalni izbori 2013

Lokalni izbori 2013

Burić će se zbog 'izbornog inženjeringa' žaliti Ustavnom sudu

Burićev stranački kolega Zoran Vinković ustvrdio je danas kako će u slučaju njegovog stranačkog kolege Dinka Burića odluka najvjerojatnije biti na Ustavnom sudu, kojem će se HDSSB žaliti. Mišljenja je i da bi mogli uslijediti novi izbori u Belišću.
Dinko Burić
Dinko Burić
   
 • repovi lokalnih izbora

  Buna u Omišu zbog kontrole glasova, u Splitu zakopana ratna sjekira Ivan Škaričić

  Tri dana nakon drugog kruga još se vuku repovi loklanih izbora. U Omišu sinoć prosvjed zbog novog prebrojavanja glasova, a u Belišću HDSSB najavljuje ustavnu tužbu. U Splitu je zabilježeno nešto novo - poraženi i pobjednik kavom na rivi su zakopali ratnu sjekiru.

  05.06.2013.

 • NOVI PREOKRET

  Dinko Burić ipak nije gradonačelnik, izgubio za jedan glas! Dinko Burić

  Županijsko izborno povjerenstvo potvrdilo je kako je HDSSB-ovac Dinko Burić ipak izgubio od HDZ-ovca Dinka Huisa.

  04.06.2013.

 • IZBORNA MATEMATIKA

  Jedni tvrde da je Hrvatska poplavjela, drugi da se sve više crveni (thumbnail)  

  Nakon drugog kruga lokalnih izbora zbrajaju se rezultati, prave analize i izvlače zaključci. Dvije najveće stranke proglasile su svoju pobjedu jer HDZ je, kao i obično, osvojio većinu županija - a SDP vlada u tri od četiri najveća grada. Ipak, najtočnije je da je uz gubitke i dobitke pojedinih gradova, omjer snaga ljevice i desnice sličan kao i 2009. godine.

  03.06.2013.

 • SUSRET JOSIPOVIĆA I BANDIĆA

  'Lokalna vlast treba u harmoniji djelovati s državnom' Milan Bandić, Ivo Josipović  

  "Pred izabranim dužnosnicima je velika i odgovorna dužnost jer u harmoniji s državnom vlasti trebaju osigurati građanima kvalitetan život", izjavio je predsjednik Josipović na obilježavanju Dana Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

  03.06.2013.

 • DIP OTKRIO IZLAZNOST

  Glasovalo 43 posto birača, manje nego u prvom krugu Izbori

  Na drugi krug lokalnih izbora izašlo je gotovo četiri posto birača manje nego na prvi, održan 19. svibnja, kada je odaziv bio 46,97 posto.

  03.06.2013.

 • BALDASAR IPAK POBJEDNIK u splitu

  Ivaniševiću nije pomoglo ni naknadno brojanje glasova Ivo Baldasar, Slavlje  

  U drugom krugu splitskih izbora HDZ-ova kandidata Vjekoslava Ivaniševića pobijedio je SDP-ovac Ivo Baldasar sa 615 glasova viška, no nikakve veće nepravilnosti ipak nisu uočene.

  03.06.2013.

 • OČAJNIČKI POTEZ HDZ-a

  Počelo kontroliranje nevažećih listića u Splitu Prebrojavanje glasova

  'Nakon što je prihvaćen zahtjev splitskog HDZ-a za uvid u izborni materijal svih 12 članova Gradskog izbornog povjerenstva, od kojih je 6 stalnih, a šest je članova kao predstavnika političkih stranaka, već je pristupilo pregledavanju svih oko 1800 nevažećih listića'.

  03.06.2013.

 • 'GRADONAČELNIK SVIH GRAĐANA'

  Sabo uzvratio: 'Prebrojali smo 15 HDZ-ovih autobusa!' Željko Sabo

  'Gospodin Karamarko dobio je krivu informaciju. Mi imamo prebrojane autobuse i registracije pa ćemo provjeriti koje su to tvrtke i očekujemo da i HDZ plati. Nemam ništa protiv toga da Vukovarci dođu i glasuju. Vjerojatno su, kad su vidjeli ljepote Vukovara za koje sam ja zaslužan sa svojim timom, odlučili meni dati glas', zaključio je Sabo.

  03.06.2013.

 • MILANOVIĆA BRINE NERED U ZEMLJI

  'Polomljeno staklo nakon zloćudne kampanje čistit će moja Vlada' Zoran Milanović

  Po već ustaljenom običaju premijer Zoran Milanović sinoć nije komentirao rezultate lokalnih izbora, već je svoje impresije podijelio s javnošću tek narednog jutra.

  03.06.2013.

 • NEMA ODMORA ZA MILANA

  Bandić novi mandat započeo radno Milan Bandić

  'Sve što sam imao za reći rekao sam sinoć, a sve što budem imao reći ću ovih dana. Ne bih želio komentirati ono što je Ostojić izjavio', kaže zagrebački gradonačelnik.

  03.06.2013.

 • analitičari o izborima

  'Glavna SDP-ova heroina ovih izbora je Željka Markić' U ime obitelji

  Politički analitičari slažu se da je u drugom krugu lokalnih izbora, osim očekivanog poraza u Zagrebu, SDP relativno dobro prošao, posebno važnim ocijenivši pobjede u Splitu, Vukovaru i Osijeku.

  03.06.2013.

 • samo jedna županica

  HDZ potvrdio dominaciju u deset županija, SDP osvojio samo tri Tomislav Karamarko  

  Nakon završenih lokalnih izbora HDZ ima deset župana, SDP tri, HNS i HSS po dva, a HDSSB i IDS jednoga, dok je na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije kandidat koalicije HDSS-HNS-HSU.

  03.06.2013.