"SDP NE ŽELI ZAVRŠETAK PREGOVORA" / Nova prepucavanja na relaciji Kosor - Milanović

Premijerka Kosor oštro je "udarila" po SDP-u i Zoranu Milanoviću nakon njegove izjave da ne namjerava biti pasivna oporba. Zasmetalo joj je kritiziranje oko neodređivanja parlamentarnih izbora.

26.3.2011.
15:26
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je u subotu na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke, kako SDP apsolutno ne želi da Hrvatska završi pregovore s Europskom unijom.

"Dobro je da se vidi ako postoje oni, a očito postoje u oporbi, koji isto tako žele kao i mi da završimo pregovore do kraja lipnja da to javno kažu i da se u tom smislu pridruže na formalnoj razini. Ima onih koji to apsolutno ne žele, kao što je to sasvim sigurno SDP", kazala je Kosor. Ocijenila je kako "SDP u proteklim mjesecima nije napravio ali baš ništa, niti jedan potez iz kojeg bi se mogla isčitati njihova europska orijentacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Vlade negirala je izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako se prvi put ne zna kada će biti izbori.

"Zna se, izbori će biti do kraja 2011. Zakonski rok je do ožujka 2012., ali će biti do kraja ove godine", kazala je dodavši da će nakon lipnja obznaniti i datum izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotakla se Kosor i SDP-ovih "podmetanja" i pri Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, rekonstruiranju Brodosplita, dva zakona koji su mjerila za zatvaranje Poglavlja 23 i mnoga druga.

Milanović je govoreći o programskom okviru SDP-a i koalicijskih partnera izjavio da SDP nije za borbu protiv korupcije nego za život i politiku bez korupcije. Ocijenio je kako zadnjih 20 godina u Hrvatskoj postoji samo "formalna demokracija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo