OGLAS

RTL DOZNAJE PULS NACIJE / Opala potpora Hrvata ulasku u EU

Kako sada stvari stoje, većina će građana u nedjelju na referendumu podržati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Rezultat je to istraživanja raspoloženja birača koje je naručilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

18.1.2012.
15:18
VOYO logo

Prema rezultatima telefonske ankete, koju je na uzorku od 1000 ljudi provela agencija Ipsos Puls, 56 posto građana će se na predstojećem referendumu izjasniti za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, potvrđeno je RTL Televiziji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Isto je istraživanje pokazalo da je 33 posto hrvatskih građana protiv pridruživanja EU, dok je 11 posto sudržanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od onih koji su se izjasnili kao sudržani, njih 40 posto misli da je članstvo u Europskoj uniji dobro, dok je 33 posto suprotnog mišljenja.

Za razliku od prethodnog istraživanja, provedenog krajem 2011. godine, za tri posto je pala podrška ulasku u Europsku uniju, a za jednako toliko je porastao postotak sudržanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa koju je naručilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokazala je da će i odaziv na referendum bit će vrlo dobar –  64 posto anketiranih će sigurno glasati, dok će njih 16 posto vjerojatno izaći na referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo