IZNENAĐUJUĆI ISTUP PREDSJEDNIKA / Josipović kontra Vlade: 'Ovakva monetizacija mi nije prihvatljiva!

U nedjeljnoj RTL Debati predsjednički su kandidati otkrili svoje stavove o Vladinom projektu monetizacije autocesta.

21.12.2014.
21:55
VOYO logo

IvanViliborSinčić apsolutni je protivnik monetizacije.

"Te resurse i imovinu stvarali su naši građani generacijama. Ne može sada doći jedna vlada u jednom mandatu, čak i u nekoliko mjeseci, sve to na brzinu rasprodati kako bi na razini dnevne politike napunila državni proračun", upozorava Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KolindaGrabarKitarović složila se sa Sinčićem. HDZ-ova kandidatkinja kaže kako ne smijemo davati strancima naše nacionalno blago te da prije svega treba riješiti rashodovnu stranu proračuna.

"Monetizacija nije dobar odgovor i stranci nisu ništa kompetentniji nego mi da bi upravljali našim autocestama. Hrvatski narod ih je već jednom platio", poručila je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo izlaganje aktualnog predsjednika na ovu temu. Naime, IvoJosipović je izjavio kako mu u ovom trenutku monetizacija nije prihvatljiva.

"Ipak, konačnu odluku bih ostavio za referendum i kada budemo znali sve parametre", rekao je Josipović i dodao kako se danas razmišlja o monetizaciji zato što je izgradnja autocesta u vrijeme IveSanadera bila veliki koruptivni posao koji svi sada otplaćujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Kolinda je odmah replicirala i poručila Josipoviću da "već pomalo umara pozivanje na Sanaderovu vladu kao krivca za sve što u ovoj zemlji ne valja.

MilanKujundžić rezolutno je izjavio kako će s njegovim dolaskom na Pantovčak monetizacija biti zaustavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo